Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Noc v Radžastane nakoniec nebude až taká zlá

Pavel Forgáč

Mirino - z tohto uhla pohľadu som sa nad tým teda nezamyslel :D. Kde je údolie žinčice?

Mirino

Pekné príbehy. Hájnička je samozreme naj. A isto nebola preklepnúť pytliakov, ale teba. Otec prišiel domov a ešte večer porozprával doma o šikovnom chlapcovi, ktorý má rád prírodu... a ona do rána zabudla :)) Nestalo sa to náhodou v "údolí žinčice"?

Pavel Forgáč

ade.e - veru dobre som dopadol nakoniec. Skôr som si myslel, že ma riadne zdrbe. Ale nebolo to prvý a ani poslednýkrát, čo ma nejaký poľovník zavolal takto na nejakú klobásku a slaninu. No tá hájnička by stála za hriech :D. Ale ja viem zbaliť tak akurát batoh, nieto ženu.

Taktiež to beriem ako núdzové riešenie keď nič iné na okolí nie je. Zamknuté sú posedy, ktoré sú lepšie vybavené. Veď vieme ako občas dopadnú útulne, tak niet sa čo čudovať. Ale poznám jeden parádny posed v štiavnických, ktorý je otvorený. Má aj dobrú polohu v rámci turistiky. Akurát zverejniť ho nemôžem.

Ade.e

Tak to si dopadol priam kralovsky, neplanovite prespat v chatke priatelskeho polovnika a este sa nechat nakrmit. A bonus mohol byt, kebyze sa kus posnazis, tak mozno poriesis aj tu hajnicku, lebo to bol asi najzaujimavejsi okamih, ked si si o nej myslel, ze je skareda a bola pekna. :D

Podobne prespavam v posedoch, ked niet inej moznosti. Zatial som nemal problem, ani stretnutie s ich majitelmi. Zial, niektore su zamknute, zjavne neradi, aby sa im tam niekto obsmietal, i ked pochopim, ze sa najdu hlupaci, co to vedia ponicit.

Daulagiri

Tiež občas prespávam v posedoch, začali sme s tým s kamarátom ako malý chlapci. Zaspomínal som si pri tejto príležitosti na pár drobných zážitkov s týchto svojich nocí.
Pekný celý príbeh najmä v tom kontexte stretu s hájničkou. Zvláštne aké náhody sa v živote deju. Ženy vedia popliesť hlavu :-)

Pavel Forgáč

martin knor - a čo som ju mal pozvať na rande :D? Však prehodili sme pár viet a každý išiel svojou cestou.

Niečo na tom bude. Taktiež mám skúsenosť, že sólo bojovníci sú väčšinou pohoďáci.

Martin knor

A to je vsetko? Si ju nechal len tak odist? Uff.

Mam skusenosti, ze ked stretnem v lese jedneho cloveka, myslim samotneho, tak sa z neho po chvili vykluje vcelku sympatak. Spociatku moze byt trochu cudny, ale vacsinou to dopada tak ako pisem. Ako keby hlupaci chodievali zasadne v skupinach :-).

Pavel Forgáč

Peter - 1. stupeň ochrany, v tom mojom mini ruksaku na jednodňovky by som mohol mať tak akurát hlavu lasice :D. Tento pán je známi buzermajster, čo by chcel mať les len pre seba, prípadne si potrebuje do niekoho kopnúť. Akurát mňa to dlhé roky obchádzalo. Neviem čo mal za problém. Ale relatívne slušne som mu povedal že si môže tie svoje reči strčiť do zadku.

Nikdy neser turistu lebo ti môže vnadisko popolievať nejakou pochutinou a pol roka ti tam nič nepríde :). A pri tom dnešnom pseudopolovnictve kde sa všetci vyvážajú na autách poznám ja viac miest kde by mohol zmiznúť ten poľovník :D. Česť výnimkám čo dodržujú poľovnícke zásady.

Peter61

Takže tak, Pavel, kopa prekľepov + prýloha na 2.pokus.

Peter61

Pavel, ak to bol člen poľovnej stráže, mohol Ti skontrolovať, koľko medvedích hláv máš v ruxačisku. Podobne Ťa mohol zohnať z tej cesty, ak to bol 3.st ochrany a motal si sa mimo TZCH. Inak dokopy nič. Akurát pekne poprosiť : "nenaserte mi šéfa".
Čo sa týka tých 10 rokov (predpokladám že chodíš v 1.st.ochrany), keby si sa napr. motal 10 rokov mimo TZCH v 5 st. ochrany, trestných počinova by sa týkalo len tých posledných 4 ( ak sa nemýlim). TAkže nie je odveci, v 3. -5. st.ochrany tvrdiť pre istotu že tam ideš prvýkrát.

Jeden klub kurzy VhT na skalke v 5.st. Hovoril som im, že choďta inam, kde je I.st, lepšie istenie a pod. Tvrdili si svoje, že tam chodia x rokov, nič meniť nebudú. Až jedného rána im ochranár vyčistil žalúdok (= riešil priestupok telefonickým dohovorom , šak sa všetci poznáme, ale už konečne dajte pokoj kvietočkom)

Takže tak, Pavel :
zakonypreludi.sk/zz/2009-274

Pavel Forgáč

quonab - opisujem len reálne situácie čo som zažil alebo sa mi stali. Skúsenosti s poľovníkmi mám rôzne. Viackrát ma takto pozvali na klobásu/slaninku alebo sa len priateľsky porozprávali. Mám aj pár horších skúseností napr. túto jeseň ma drbal jeden poľovník že idem lesnou cestou na kopec. To že tadiaľ chodím už 10 rokov ho zjavne nesralo. Potom z neho vypadlo, že jeho šéf je tam na poľovačke. Tak som mu povedal, že a čo ja mám s tým urobiť :D. Potom sa zobral a išiel preč. Ale aj tak zatiaľ prevažujú pozitívne skúsenosti nad negatívnymi.

Iwanna - debili sa nájdu všade aj medzi turistami. Bohužiaľ je to vo svete už raz tak.

Sona

Dobre citanie, pribeh s liskou ma zaujal najviac.

Iwanna

Dakujem aj ja za tento skvele napisany clanok s pomerne vzacnym, ale pre mna uveritelnym obsahom. Snad aj dalsi ludia prespavajuci na posedoch, ktori tu nepublikuju, mali podobnu skusenost. Ale neverim, ze niekto iny na svete zazil nieco podobne s hajnikovou dcerou :) OFF TOPIC: Prisiel navyse v spravny cas, ked uz na tomto fore opat viaceri diskuteri sklzali akoby nielen k stereotypom, ale az k akejsi kolektivnej vine ci uz polovnikov, alebo aj akoze na opacnej strane tzv. ochranarov (pricom ani neuvadzali, ci mysleli zamestnancov ŠOP, strazcov prirody, environmentalnych MVO ci nebodaj niekoho ineho).

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma