Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Jesenné Popradské pleso a magistrálou na Štrbské Pleso

Diskusná téma K článku: Jesenné Popradské pleso a magistrálou na Štrbské Pleso

Nenáročná, no atraktívna jesenná túra vo Vysokých Tatrách vhodná pre všetky vekové kategórie. Navštívime symbolický cintorín, obídeme Popradské pleso, na horskom hoteli si dáme občerstvenie a po Tatranskej magistrále prejdeme na Štrbské Pleso. Túra je plná pestrofarebných výhľadov do Mengusovskej a Zlomiskovej doliny. Začíname na zastávke TEŽ Popradské pleso.

Martin knor

Bol som tam tuto jesen. Po x-ty krat som slapal asfaltku na Popradske pleso a po rozume mi chodilo, preco sa u nas musi turista trepat po ceste este aj v narodnom parku. To je taky problem vyznacit po stromoch chodnik lesom? Do mesiaca by bol vychodeny.

Peter61

Ľubo : jasnačka že uzávera cintorína je lapsus v provizórej sezóunnej uzávere. Robiť kvôli tomu spomienku počas víkendu v jesennej sezóne je trocha diskutabilné
hzs.sk/pietne-spomienky-2/

V Návrhu NP TANAPU je uzávera
Symb.cintoríne " 15. decembra do 30. apríla"

Lubo

Janka, mas pravdu, na Symbolickom cintorine plati sezonna uzavera. Je to dost nelogicka vec, lebo potom sa tam legalne nemoze konant ani pietny na pamiatku zosnulych. Kazdopadne, do clanku tuto info na koniec doplnime.

Plati vsak, ze sezonna uzavera sa nevztahuje na usek Popradske pleso - Strbske pleso po cervenej znacke. Hoci ako naznacili ini, je to nebezpecny usek pri vyssich stupnot lavinoveho nebezpecenstva.

Peter61

@14:24 JanaDv : prečo ba mali odstraňovať tabuľku so sezónnou uzávberou ?

JanaDv

Bola som pri popradskom pred dvoma tyzdnami, 12.11., a smerom na symbolicky cintorin bola tabula o sezonnej uzavere od 1.11. - ci to za tie 2 tyzdne dali prec?

Vebe

Len by som si dovolil opraviť popis k fotke: hotel Titris je v Lomnici, pri Novom Štrbskom plese je hotel Trigan. ;)
Inak, súhlas s cyrom. :)

Peter61

keď už spomíname Otakara Štáfla, tu je 101 ročný akvarel

Cyro

Klasika, ktora nemoze sklamat :)

Vladeno

K rannej káve dušu oblažujúce, srdce potešujúce.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma