Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Ona

Diskusná téma K článku: Ona

Jemne prechádzam po jej krivkách prstami. Hladiac ju, z miest, ktoré sú každodenne na očiach a dostupné všetkým, pomaly postupujem tam, kde sa hocikto tak ľahko nedostane.

Daulagiri

Toto literárne dielko je vtipný počin :-)
Kedysi som papierové mapy používal aj v teréne, ale odkedy mám smartfón a v ňom mapy.cz tak už papierovú mapu na túry nosím málokedy. Keď je dajaký problém, kuknem do mobilu, je to praktickejšie.
Ale baví ma len tak "čítať" si v mapách a hľadať rôzne zaujímavosti a plánovať si trasy a to ešte často robím na papierovej mape doma v izbe. Mám ich okolo 20 (od VKÚ) z pohorí, ktoré navštevujem najčastejšie.

Peter61

Svaťo : nemám dosť skúseností, impregnoval som jednu mapu a tá drží. Určite to trocha pomôže tým, že nepremokne.

Peter61

a ja mám ešte Nikwax Map Proof. Zatiaľ som dal na jednu LKS 1:25 000

Martin knor

:-)

Vzdy ked sa chcem do nejakej oblasti pozriet, snazim sa zadovazit si papierovu mapu. Na nej sa trasy planuju jednoduchsie ako na monitore. (Nviem si predstavit "kralovanie" s monitorom v ruke. Zato s mapou je kralovanie velmi zaujimava cinnost.) Smartfon je na planovanie podla mna uplne nevhodny. Ale na ture papierovu mapu vytiahnem malokedy. Posledne sa mi to vsak stava castejsie, najma v Rakusku. To preto, lebo papierova mapa sa dost lisi od tej, co pouzivam v smartfone. A to nielen vyznacenim turistickych chodnikov, ale aj (co ma zaujima viac) vyznacenim roznych zvaznic.

Benjamín Jarčuška

Ja som na tom s papierovými mapami podobne: odkedy mám smartfón, tak na túrach používam mapové aplikácie. Ale na vymýšľanie nových túr a ich plánovanie mám radšej papierovú mapu kvôli tomu, že vidno naraz celú potenciálnu trasu v rozumnej mierke (alebo hiking-ovú mapu na obrazovke). Ohyby mapy si vždy podlepujem lepiacou páskou, neprederavia sa tak ani pri častom používaní.

Tomka

Máme doma papierové mapy všetkých pohorí Slovenska, ale do terénu ich berieme len keď sme niekde na pobyte ešte v neznámom kúte Slovenska. Doma pri plánovaní pobytu tiež pomáhajú.
Ale zaujímavé je na nich sledovať, ktoré turistické chodníky zanikli a naopak, ktoré nové vznikli.
"Zábava" bola, rozkladať papierovú mapu vo vetre, no a potom ju doma lepiť!:):)

Pavel Forgáč

Od roku 2019 som papierovú mapu na túre nemal. Dnes je to dosť nepraktické a aplikácia v mobile to dobre nahradí.

Ale papierové mapy mám rád. Mám doma asi polovicu Slovenska v mapách a niekedy len tak od radosti do ich pozerám a skúmam či nenájdem niečo zaujímavé.

Sona

Ja mám rada papierové mapy a tam, kde to menej poznám, si ich brávam.

Ade.e

Dlho som nepouzival ani mapy a orientoval som sa len znackami, co ich absenciou sposobovalo mnohe zaujimave orientacne problemy,
Ale po tom, co sa mi dostal do ruk smartphone, tak uz problem nastane, len ked ma nenajde GPSko, no priblizne sa orientujem aspon podla mapy v mobile.
Celkovo mam len jednu origo papierovu mapu Veporskych vrchov, ktoru sme s partakom vydrankali od mierne pripitej spravkyne isteho miestneho muzea... :)

Patriot

Ja v teréne používam jednoznačne papierové mapy VKU.

Jjano

Používate ešte na túre papierové mapy? Ja sa síce snažím mať ju pre istotu v batohu, ale už roky som ju v teréne nevytiahol a nepoužil, všetko riešim na digitálnych mapách... Plánujem na obrazovke počítača, v teréne a orientujem na displeji mobilu ...

Svatopluk Štěpánek

Peter61: Ján mne nič nehovorí, možno úplné začiatky v The Hipps. Potom hral v ASPM a to sa mi slyšalo ( !@! ) studené a bez energie.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov