Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Akékoľvek balenie nutely mi vydrží dva dni, hovorí cestovateľ Mišo Knitl

Diskusná téma K článku: Akékoľvek balenie nutely mi vydrží dva dni, hovorí cestovateľ Mišo Knitl

Cestovateľ a spisovateľ Michal Knitl podniká od roku 2008 niekoľkotýždňové až niekoľkomesačné cesty po rôznych krajinách. Aj tento rok nachodil po južnej, strednej a severnej Amerike od februára do septembra 2500 kilometrov. Odkedy prešiel v roku 2019 legendárny Pacific Crest Trail, uchvátili ho hory a iné terény si už nevyberá.

Peter Šufliarsky

Čo sa týka šeliem, tak v Cordillerách žijú Pumy, ale pozorovať ich je vzácne a stretnúť prúser. V 2019 som sa túlal sám v Cordillera Ampato a Volcánica. Z divých zverov som stretaval bežne vikugne, občas guanaca a viskače. Pumu našťastie nie.

Daulagiri

Fajn rozhovor. Južnú Ameriku mám rád, ten trek v Cordillera Huayhuash ma zaujal v jednej knihe pred pár rokmi, šiel by som tan hneď :-)
Minulú jeseň som bol na tom feste cestounecestou v BA a bol tam aj Michal, až tam som zistil že on má vlastne problém s rečou, ale teda zážitkov mal kopec.

DoxaD

Akurát finišujem knihu Hodvábny vietor a už si ju musím "šetriť", je veľmi fajn napísaná a s krásnymi fotografiami. O PCT je už prečítaná.
Pán Michal je poriadny Nomád, rodičia asi zažijú kus adrenalínu. Ale čitateľa poteší a zacestuje si aspoň jeho prostredníctvom. Je to aj o pokore a rešpekte k iným kultúram.
Prajem veľa zdravia a šťastia.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma