Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Tri dni v Pohronskom Inovci

Diskusná téma K článku: Tri dni v Pohronskom Inovci

Sopečné pohorie Pohronský Inovec ponúka na malej ploche mnoho možností pre turistov. Sú tu hlboké lesy, početné skalné zoskupenia i hospodársky využívaná krajina v okolí horských obcí. My sme sem zavítali na trojdňový pobyt s ubytovaním v Chate na Veľkom Inovci.

Martin knor

Ked som bol pred 2-3 rokmi v zime na Benate, bola tak husta hmla, ze som z vrchola ziaden kamenolom nevidel. Asi som mal stastie.

Inac, v tomto minipohori sa oplati obehavat sopecne skaly. Su celkom pekne.

Pavel Forgáč

matobee - Háj a ten úsek medzi Žarnovicou a Novou Baňou už nie je Pohronský Inovec. Tieto kopce už patria pod Vtáčnik. Hranica medzi Vtáčnikom a Pohronským Inovcom vedie údolím, kde je mesto Nová Baňa. Aj v hiking mape sú hranice pohoria zakreslené zle.

Podobne ľudia často aj tu v starších článkoch priraďujú k Pohronskému Inovcu napr. aj Jazvinskú jaskyňu, Sokolec alebo Jedľové Kostoľany. No tieto oblasti zas patria už pod Tribeč.

Matobee

Vladimír pekne si toto nenápadné ale malebné pohorie prešpikoval. Z hviezdicovými výjazdmi z chaty je to výborný plán. Páčia sa mi zábery starších usadlostí, tiež okolia Veľkej Lehoty a najmä Loksovej lúky, do ktorej som sa zamiloval na prvý krát. Pohodové čítanie.

Toto pohorie som navštívil zatiaľ dva krát a musím uznať, že ma veľmi príjemne prekvapilo. Prvý krát som v krásnom, zelenom júni vyrazil z Novej Bane cez sympatickú Bukovinu na čarovnú Loksovu lúky, ktorá ma očarila. Druhý deň som vyrazil na sever k Lehotám a Vojšínu a zostúpil do Novej Bane. Akurát som obišiel Starohutniansky vodopád a Steblovú skalu, ktoré niekedy doplním.
Ďalšia návšteva bola jednodňová, pohodová prechádzka zo Žarnovice do Novej Bane s krásnymi výhľadmi z Hája, Havranej a Červenej skaly.

Na západnú časť horstva som sa už viac krát chystal na jeseň alebo v zime, ale zatiaľ nevyrazil. Kadžopádne sa už teším. Príjemne si ma článkom naladil.

V.v.l.a.a.d.o.o

Ubytovanie treba riešiť cez chatára. Nám povedal len toľko, že nie je ochotný ubytovať opilecké partie. Dve izby na poschodí sú po päť, šesť postelí, tretia slúžila ako sklad a ešte je tuším čosi v podkroví ale tam sme nešli.
Dalo by sa tam ešte pochodiť všeličo, napokon sú tu i ďalšie články z pohoria.

Jbor

Na chate je úžasná atmosféra.
Strakatý psík sa volá Majo.
Určite tam ešte prídem.

Pavel Forgáč

Moje domáce pohorie :). Peknú túlačku si si dal. Tie najkrajšie kúty si navštívil, aj keď ešte nad Orovnicou sa nájdu pekné bralá, z ktorých sú parádne výhľady na údolie Hrona. A je tu aj pekná pseudojaskyňa. Bujakov vrch je na jar krásny. Oplatí sa tam ísť vtedy pozrieť. Na Inovci som bol aj dnes, ale priznám sa, že na chate som nebol 3 roky. Ako tam momentálne funguje ubytovanie? Lebo pred pár rokmi bol problém a majiteľ lesných pozemkov aj pod chatou zakazoval chatárovi ubytovať ľudí v chate. Už sa to asi našťastie zmenilo.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov