Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Novohradská magistrála (Veľký Krtíš – Utekáč)

Sona

Velmi zaujimavy clanok. V uvode som si zaspominala, ako som chodievala v rodnej zahorackej vieske tiez po pitnu vodu do stredu obce. Dva kyble vody na bicykel a potom jazda tak, aby vysplachovalo co najmenej :)

Martin knor

Tiez ma zaujala ta budovana cesta (vid obrazok - marec 2014). Ale z tury poznam iba prvu polovicu po Mytnu. Zo zvysku ina pramen Ipla.

TomXX

Pre krátkosť času by s toho mohla byť pekná cykloturistika na dva dni :)

Tomka

Aj ja mám tento kraj veľmi rada. Všetky spomínané lokality mám prejdené, len nie naraz a aj inými chodníčkami. Mne sa veľmi páči úsek z Kokavy-Línia, cez Čertove potôčky a sedlo Kvandovo do Utekáča.

Pavel Forgáč

Rovnakú túru som prešiel na jeseň v roku 2020. Akurát v opačnom smere a začínal som v Kokave nad Rimavicou a pridal som si pekný vrch Slopovo. Je tu z toho aj článok. Pekný kraj a hlavne takto na jeseň. Rád sem chodievam. V roku 2021 som v tomto kraji tiež urobil pekný prechod, ale ešte nebol čas ho spísať. Inak tá drevenička Kremeňovo je voľne prístupná. Dá sa využiť ako útulňa. Chcel som ju nahodiť aj do mapy, ale na katastri som zistil, že má majiteľov, tak som to nechal tak.

Pekne som si zaspomínal na túry. Vidím, že sa toho v kraji veľa nezmenilo, čo je fajn. Býky pri Prahe ešte sú? Ja som im išiel cez ohradu po tme :D.

Svatopluk Štěpánek

Výborne premyslená trasa. Naozaj skvele. Celú ju mam prejdenú, ale nie takto naraz, takto je to lepšie. Klobúk dolu.

Matobee

Super vymyslená trasa a výborne podané aj s tipmi na zaujímave odbočky.
Súhlasím s autorom aj s FunTTomasom, že záverečná etapa je top. Končiny okolo Drahovej a Býkova som pár krát prešpikoval či na jar, na jeseň alebo aj v zime. Nádherný kraj len čo je pravda.

Pri čítaní som si zaspomínal na tieto kraje a miesta ako spomínané malebné Hrnčiarky, Prašivá, vyhľadové sedlo Prieraz a Táňovo a ladné obliny Drahovej nad zrúcaninou Kremeňova. Ďakujem. :-)

FunTTomas

parádna trasa na skorú jar alebo jeseň, keď nie sú letné horúčavy. Najkrajšia pasáž je od Hrnčiarok cez sedlo Prieraz na Táňovo a tiež od prameňa Ipľa na Vrchdrahovú. Aj článok je parádny.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma