Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Najprv spočítame turistov, potom sa rozhodneme, či regulovať návštevnosť

Daulagiri

Fajn rozhovor, VF mám veľmi rád.
Mňa napr. prekvapili informácie o Harmaneckej tisine. Tiež som žil v tom že je tam najviac tisov u nás a ono to tak vraj nieje. V podstate sa to traduje a je to lož, zaujímavé...

Iwanna

Nadpis je tuto OK, ved vysiel zo spravnej "otazky na telo", a odpoved zjednodusuje primerane. Verim, ze Eduard Alfel moze nakoniec splnit ten opis riaditela spravy NP, ktory v liste sprave TANAPu napisal Peter Petras pred vyberovymi koaniami (off topic - na rozdiel od Majka. "Insideri" verim vedia, co presne mam na mysli, a do politiky do stola v BA sa nechcem zapajat).

Matobee

Veľmi zaujímavý rozhovor s odvážne zmýšľajúcim odborníkom s fajn prístupom. Reguláciu kolobežkárov prípadne aj turistov na takých miestach ako je často preplnená Gaderská (prípadne nejaké miesta v VT, MF) má podľa mňa svoje opodstatnenie. Ľubochniansku som v podcaste asi nejak prepočul, ale tej sa tiež trochu čudujem, podobne ako Lubo.

Samozrejme je to nepopulárny krok ak sa to raz stane realitou a človek sa bude musieť zrieť 5 káv, pív ročne aby mohol navštíviť podobne preplnené miesta. Stále však zostáva cca 500 km značených trás v pohorí, takže bude kde chodiť. O iných pohoriach kde sotva stretnete človeka ani nehovorím. Možno to však prispeje k lepšiemu rozmiestneniu tých turistov, čo vidia iba pár najkrajších miest a potom to na týchto miestach tak vyzerá, keďže som prešiel všetky značkované turistické trasy v tomto pohorí a tiež mnoho pomimo.
Každopádne za vyskúšanie viac menej som a verím, že sa to v priebehu rokov nezvrhne až do Borovho sci-fi. :-)

Už som postrehol aj drsný lynč tohto pána na sociálnych sieťach v súvislosti s jeho myšlienkami a musel som sa ho zastať. Držím mu palce, nech najkrajšie, často najobľubenejšie a moje prebádanejšie pohorie napreduje ! :-)

Lubo

Treba si podcast vypocut. Kolobezkarov v Blatnickej doline dost riesil a mal som dojem, ze prave ich sa ma dotknut ona regulacia.

Bazin

verim-dufam, ze nadpis clanku je trocha "nestastny", skoda, že v sprievodnom texte nieje blizsie vysvetlenie

Tono

Janko, tento rok som bol odcestovany, preto som sa nestihol prihlasit do konkurzu, ale na dalsi sa uz urcite prihlasim :)

Fangorn

Najprv by som dal spočítať kolobezkarov, až potom turistov ☹️

Jjano

Tóno, Martin, škoda, že ste sa neprihlásili do konkurzu na riaditeľa. Mohli by ste potom ochranu prirody vo Veľkej Fatre riešiť nejako inak, ako vyhravší riaditel, nepochybne lepšie:-)

Martin knor

Tono, paradna satira. Este som ju necital. Ja uz dlhsie povazujem za realnu nasu buducnost taku, aka je opisana vo filme Idiocracy. Uplne zretelne k nej smerujeme.

Inac, v suvislosti s takymito $%@% napadmi iba dufam, ze v Tatrach vyhra konkurz Majko a nic sa tam nezmeni.

Lubo

Tono, v suvislosti s moznym vstupnym spomenul Gadersku a Lubochniansku dolinu. Kym ta prva znie dost logicky pri tom navale ludi, co tam z Blatnice prudi, no Lubochniansku nechapem, lebo z mojich skusenosti je tam prazdno.

Tono

Tusim bude toto fakt realita

hiking.dennikn.sk/…/borisov_v…

Mna osobne uz len slovo "regulovat" odradilo od vypocutia rozhovoru... Takze nebudem dalej rozvijat svoje myslienky a postrehy. Necham to na tych, co si rozhovor vypocuju.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov