Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Hrdinsky na etapy: Devín – Kamzík

Diskusná téma K článku: Hrdinsky na etapy: Devín – Kamzík

V Bratislave som prežila desať krásnych rokov, ale nikdy som sa nepozrela, kadiaľ vedie známa „snpčka“, teda Cesta hrdinov Slovenského národného povstania. Popravde som ju úplne ignorovala. V mojich očiach to bol turistický mainstream plný ľudí, asfaltových ciest a príliš civilizovaných lokalít. A práve ten som v istej životnej situácii potrebovala. Ľahko dostupnú trasu v známych miestach, na ktorej nemusím nič, len ísť. Ak ma fyzická kondícia alebo psychika zradia, skončím na ktorejkoľvek MHD zastávke a môžem sa ísť domov ľutovať. V polovici februára 2022 padlo rozhodnutie: musím sa hýbať, a keď do hôr nezvládam, idem sa prejsť do Bratislavy.

Bazin

rodeny Dubravcan- zijuci v Devinskej, ale toto som este nebol !!! Motivacia to napravit, vdaka!
Pekne citanie.

Daulagiri

Veľmi pekne citlivo podaný článok z navonok možno nie úplne atraktívnych končín pre horomilov. Ale ako text ukazuje má to tam čo ponúknuť.
Pre mňa je Bratislava a okolie veľmi neznáme i keď som už bol aj na hrade Devín, na okraji Horského parku, na Slavíne aj Kamzíku. Prejsť si to takto vcelku naozaj môže stáť za to. Snáď sa raz dostanem na túto červenú...
Som zvedavý čo a ako bolo ďalej :-)

Martin knor

Podla mna je Bratislava skareda, je vsak zasadena do krajinarsky nadhernej oblasti. Na uzemi mesta rastu niektore rastliny, ktore nenajdete nikde inde u nas. A vsimli ste si kolko je priamo v meste rezervacii? Pred 2 rokmi som mesto obehaval a prekvapila ma Murmanska vysina. Ani som nevedel, ze take cosi v Bratislave existuje. A to som tam byval viac ako 15 rokov.

Lubo

Kĺby zažili prekvapivú renesanciu, takže pokračovanie je na ceste.

Uz sa tesim :)

Myshell

Tomka, ďakujem. Škoda, že máme za národného hrdinu Jánošíka a nie MRŠ. Citát, ktorý si napísala, znie o kus rozumnejšie ako „bohu dušu a mne dukáty“ :)

DankaM: výhoda je, že mhd zastávky sú viac-menej všade, takže skončiť/začať sa dá úplne kdekoľvek. Ideálne na dni, keď sa človeku nechce/nedá nič naplánovať.

Maťo vrelé díky. Čo sa týka BA, aj ja si občas hodím nejakú alternatívu, napr. ak idem z Hlavnej stanice do centra, tak cez Slavín. Kadejaké príležitostné „hrebeňovky“ sa tu dajú vymyslieť.

Heňo, neverila by som, ale ono to zaujímavé naozaj bolo.

Soni, nie je zač, prírody a betónu bolo 50/50, ale ako turistický úlet raz za život odporúčam. Ak má človek Bratislavu rád, tak je aj to hľadanie značky v uliciach vlastne celkom zábava.

Janka, ďakujem. Kĺby zažili prekvapivú renesanciu, takže pokračovanie je na ceste.

Janabilesova

Teším sa na ďalšie články,pekne napísané... Dúfam že tie kĺby až tak neboleli...

Sona

Áno, po Bratislave sa dá nachodiť pekných pár km v prírode :) takto súvislo som to po červenej ešte nešla, celkom dobrá inšpirácia na výlet s deťmi, vďaka.

Ade.e

Turistika po Bratislave.
Zaujimave. :)

Matobee

Miška takéto príjemné prekvapenie. Teším, že sa ideš postupne podeliť o tvoje minuloročné, bohaté, turistické počiny, o ktorých čo to viem. Máme sa veru na čo tešiť. :-)
A hneď na úvod originálne čítanie o bratislavskej časti, nielen o pátraní po značkách v mestských zákutiach.

Tieto „bratislavské trasy“ som paradoxne už navštívil aj ja pred 2 rokmi. Napriek tomu, že som na západnom Slovensku takmer nikde nebol. Vydal som sa sem kvôli nim zámerne a raz to spojil s návštevou kamarátky. Vtedy som bol dva krát na Kamzíku a pri Dunaji od Biskupíc. Ďalšia návšteva spojená z nákupom v Bory mall, kde som šliapal pešo od Slavína cez Devínsku Kobylu. Druhý deň sa mi veľmi páčilo skoré ranné pobrežie Moravy s výhľadom na Devínsky hrad. Rozhľadňa v tvare modlivky je naozaj zaujímavá.
Miesta ako horský par, Slavín, Devín boli pre mňa novinky a zapôsobili na mňa pozitívnym dojmom. Teším sa na ďalšiu časť.

DanielaM

Miška, nikdy mi veru nenapadlo hľadať turistické značky v bratislavských uliciach. Veru si musím túto trasu niekdy prejsť, možno skončím skôr ako ty, ale urcite pátranie po značkách bude zaujímavé. :-) Pekne si to napísala !

Tomka

Nie je hrdinstvo zdolať dvetisícovku keď si v dobrej kondícii a plnom zdraví.
Hrdinstvom je niekedy aj vyjsť na malý kopček za dedinou, keď tvoja telesná schránka odmieta spolupracovať.
Vtedy si vždy pripomínam Štefánikovú vetu: "Ja sa prebijem, lebo sa prebiť chcem."
Miška, palec hore!

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma