Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Malé Kršteňany – Veľký vrch – Dolné Vestenice

Diskusná téma K článku: Malé Kršteňany – Veľký vrch – Dolné Vestenice

Život býva plný paradoxov. Niekedy máme celý čas niečo pred očami, a predsa to nepoznáme. Tak to býva aj v turistike. U mňa je jedna z takýchto nelogickostí Veľký vrch v najjužnejšom výbežku Strážovských vrchov. Väčšiu časť života som strávil v jeho tieni. Nespočetnekrát som ho pozoroval cestou vlakom či autom. Ale nikdy som tam nebol. Dnes, ako šedivý turista, vyrážam zmazať rest.

Sona

Na Velkom vrchu som bola priblizne pred rokom, zdola sem viedla kalvaria, kde zastavenia predstavovali papiere v obaloch zavesene na stromoch. Ten kriz, ked tam uz musel byt, by mohol byt aj mensi. Inak velmi pekne a prijemne miesto.

FunTTomas

minipohoria "odseknuté" od materských pohorí sú fajn na potulky a zvyčajne tam nie sú značky. Sú to ostrovy plné zveriny a pokoja. Napadli ma napr. Rohy pri Detve, Stráže pri Zvolene (obkolesené rýchlostnými cestami) alebo Kozmálovské vŕšky. Podobne tomu je v Drieňove, ale tu nájdeme TZT, čo opisuje Vlado. No na kráse minipohoria to nič neuberá.

Martin knor

Pekne si to tam krizom-krazom prebrazdil. Bol som v tej oblasti uz trikrat, ale takto dokladne som ju neobehal.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma