Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Nitrica – Drieňový vrch – Chalmová

Diskusná téma K článku: Nitrica – Drieňový vrch – Chalmová

Aj malé pohoria majú svoje čaro. Podcelok Strážovských vrchov, Drieňovské vrchy majú v turistickom jedálničku zaujímavú ponuku. Vzhľadom k tomu, že som minulý dvojdňový pobyt skrátil na jeden deň, s ponúkaným menu som sa neoboznámil v plánovanej miere. Teraz vystupujem z autobusu v obci Nitrica, aby som predsavzatie naplnil doplna.

Martin knor

Pekne miesta. Asi polovicu trasy som presiel. Cast preto, ze hoci Drienovy vrch nie je ziaden konciar, ma dominanciu nad 50 percent, vid tabulku v zavere clanocku hiking.dennikn.sk/…/najvyssie…
A takych kopcov je na celom Slovensku iba 26.
Pacila sa mi aj jaskyna, ta kvoli skalnemu oknu. Inac, mam pocit ze skoro vsetky jaskyne v Strazovskych vrchoch, pred ktorymi stoji tabulka, maju nadsadenu dlzku.

Yvo

Vlado super článok, ďakujem spomenul som si na naše spoločné mladé letá.

Radim25

Vlado, díky pomohlo.
Tomáš, na mojej foto z 2021 je Brloh pri N. Sučanoch, potom to zrejme prehodili, len si asi neuvedomili, že pri Nitrici je ten istý názov.
V každom prípade dík za tip, tú pri Nitrici si pôjdem pozrieť a skúsim aj Podovratnú dolinu...

Tomas Vohlarik

foto zo 6.11.22 - Brlozna diera, na smerovnikoch to bolo rovnako, resp aj Brlozna jaskyna. Sprava slovenskych jaskyn ich uvadza nasledovne - ta pri Sucanoch je Brlozna diera, pri Nitrici je Brloh.

Radim25

Aj nad Nitrianskymi Sučanmi nad Podovratnou dolinou sa nachádza jaskyňa. V roku 2021 tam bola tabuľa s názvom jaskyňa Brloh, teraz som našiel foto z 2022 s názvom Brložná diera. Jaskyňa toho istého mena je aj nad Nitricou, (podľa Vladovho článku Brložná jaskyňa?). Neviete niekto ako to s tými názvami je presne? Chcelo by to detailnejší záber tabule pri jaskyni pri Nitrici...

Sona

Vyzerá to zaujímavo a zatiaľ to viac-menej ušlo mojej pozornosti, pamätám si len tú rozhľadňu z článku Mira Sviteka. Zaraďujem do zoznamu.

Matobee

Vladimír oba posledné články sú veľmi príjemné s peknými zábermi.
V týchto nenápadných končinách som nikdy nebol. Mám to však relatívne blízko (do 100 km) tak sa tam tento rok s vysokou pravdepodobnosťou vydám.

Krásne sú tie dubové lesy a lesostepi. Podobné ma zaujali poblíž, nad Hornými Vestenicami keď som pred rokom a pol schádzal z hory Veľká Čihoc.
V čerstvej zeleni sú skutočne čarovné a určite aj na jeseň.

Tomka

Vlado vďaka za článok.
Túto trasu mám už vyhliadnutú dlhší čas, ale zatiaľ k tomu nedošlo. Teraz ju zaraďujem do priorít.
Ja si pamätám Chalmovú, keď tam bol len bazén uprostred ničoho, pod holou oblohou.
Neviem prečo, ale naši tam chodili najradšej v zime.
Bol to zážitok - sedíš v teplej vode a sneží na teba.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov