Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Retro 1984: Z Palárikova do Liptovskej Sielnice

Martin knor

Dobra trasa. Som trochu mladsi, takze moja prva (a zatial najdlhsia) trasa bola o 2 roky neskor zo strednych cez severne do vychodnych Ciech. Motal som sa tam 3 tyzdne a spal som v stanovych taboriskach, ktorych bolo v tej dobe vela. Trvalo mi to 3 tyzdne aj s jednodnovou pauzou na Machovom jazere a v Pardubiciach. V pozicanej krosni som mal stan A-cko, spacak, nafukovacku (karimatky este neboli) a jedlo na 1-2 dni. Taka vaha vedela cloveka pribit k zemi. Bohuzial, fotky robene smenou su katastrofalne, nepouzitelne. Pouzival som tie mapy 1:100 000, ktore mi prisli celkom v pohode. Este aj dnes ich pouzivam na planovanie tur. Takzvane "funkcne" pradlo sice mam, ale po 2 turach som ho hodil do skrine, kde ho budu musiet zozrat mole :-?.

Pavel Forgáč

Ach pekná nostalgia a zároveň pripomienka nie tak dávnych študentských čias :). Zatiaľ čo zvyšok ľudí chodil vymetať bary, tak ja som chodil vymetať kopce. Pomaly každý deň niekam aspoň minimálne na Zobor. Krásne časy až pomaly zisťujem, že bez dlhých slučiek asi v živote úplne neprežijem. A veru na prvú trasu sa nedá zabudnúť. Tá totálna neskúsenosť a keď som prešiel 45 km za deň bol som ohromený, že toľko človek zvládne.

Veľmi zaujali aj fotky. Miléniový pamätník sa veľmi nezmenil akurát vysielač vyzerá dnes úplne inak. Ak budete niekedy pri torze miléniového pamätník treba si podrobne prezrieť aj jeho múry. Sú na ňom vytesané nápisy z čias Rakúsko-Uhorska, prvej ČSR a aj z obdobia Slovenského štátu.

Vidím, že Rúbaný vrch bol aj vtedy vyrúbaný :). Asi po 40 rokoch zase padol les za obeť. Najviac ma však zaujala fotka z vrcholu Vtáčnika. Nevidím tam smreky a vyzerá to tam ako lúka?

matobee - takých ľudí poznám/stretávam veľa. Vyfintený ako na Antarktídu, ale túra maximálne 5 km prechádzka :). Už ma to aj prestalo baviť takýchto ľudí niekde ťahať. Ja mám skôr opačný problém, keby môžem tak ma z hôr nikto nevyženie :D. Keby ma tak niekto platil za prejdený kilometer.

Kredenc

Zapadni Nemci v Kunesove, prve by ma napadlo, ze idu po stopach predkov, alebo dokonca rodaci. Kedze je to "nemecka" dedina.

Tomka

Parádne spomínanie!:)
Podobná červená vetrovka mi dodnes visí v skrini. Má už cez 40 rokov, ale nedokážem sa jej vzdať.

Matobee

Juraj veľmi príjemné čítanie a skvelý turistický počin. Tie fotky nemajú chybu. Zaujímavé porovnať ako to vyzeralo vtedy a dnes, najmä vo Veľkej Fatre, ktorú si viac krát zachytil.
Na záver si to krásne vystihol. Mám kamaráta, ktorý vie všetko teoretické o turistike, skvelú výbavu a rád a často o turiticke rozpráva, ale nechce sa mu chodiť, vstávať, znášať aj horšie počasie. Proste odhodlanie a chuť tam nie je. Vyrazí 3 - 5 krát za rok, aj to už len vtedy, keď sa nedá vycúvať. Hehe.

Ktritri

To je asi najkrajší report, čo som čítala. Vďaka zaň. Zaujali tie zápisky. Teraz počas voľna som si dala dokopy pár rokov chodenia po horách. Asi som to už tu niekde spomenula. Pomohli fotky, dátumovo, trasy...no to čaro písania nechcem opomenúť a chystám sa to preniesť z elektro formy do ručnej. Verím, že tomu sa vnúčatá potešia viac. Aj rozprávky im píšem písaným písmom na papier. Nejak vynechať dobu klávesnice a tlačeného písma.
A oblečenie, fotky tvojho reportu sú čarokrásne .)

Opossum

Perfektny clanok, dakujem velmi pekne za podelenie sa o zazitok a aj o fotky. Nevedel som, ze kedysi viedla znacka z Maleho Sturca na Kralovu Studnu cez hreben nad zvaznicami. Budem musiet vyskusat. Mozno aj najdem nejake stare znacky este.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma