Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Klenovský Vepor - najvýraznejší masív Veporských vrchov

Diskusná téma K článku: Klenovský Vepor - najvýraznejší masív Veporských vrchov

Niečo vyše 1338 m, tvarom pripomínajúci chrbát prasiatka (vepříka), sopečný pôvod, vyhliadková Jánošíkova skala s jemne adrenalínovým prístupom, neskutočne nádherný, rozprávkový les vďaka 5. stupňu ochrany, svojím tvarom nezameniteľný. Pod ním laznícke usadlosti, svedkovia dávnych vekov a drsného života. Nekonečná lopota pri podmaňovaní si prírody.

Martin knor

Tak tam som uz veeelmi dlho nebol. Asi je cas opat vybehnut hore a ozivit spomienky.

Matobee

Samozrejme ten pokoj a kľud je relatívny. Pre niekoho to znamená byť sám a pre niekoho je to aj 10 ľudí naokolo.
Napríklad ma prekvapilo, že keď som tam bol v zime pred 2 rokmi. A smeroval som od Balogu tam nešiel nik len neskôr keď som sa vracal z Polhory.
Na Vepor od útulne bol už chodník vyšliapaný, že by sa dalo ísť v tenistkách. Proste zo Skurušiny je to blízko a chodí tam dosť ludí čo vidím aj na internete. Chodievajú tam nejaké menšie partie čo poznám pravidelne. Ako aj ty vravíš aj blízka utulňa a alkohol robia svoje.
Proste pre stredojužanov najbližší, pomerne vysoký kopec.

DoxaD

Maťko,
krásne fotky. Tá zimná atmosféra mi chýbala v tohoročnom januári, ale teraz sa to zmenilo a parádne.
Nikdy som nezažila veľa turistov na samotnom hrebeni, na skale je málo miesta, tak tam je nás občas viac, ale potom ďalej nestretáme temer nikoho.
Čo musím povedať a to celkovo, že na túrach ľudí pribúda, ale smetí nie a to je super. Vy, čo prespávate po útulniach to môžete vidieť inak, tam zrejme aj alkohol robí svoje.
Tomáš, Martin, Janka:
Veprík sa nezunuje nikdy, ale takých miest na Sk je veľa, ktoré sú nášmu srdcu blízke.

Janabilesova

Pekne čítanie,z dávnej návštevy tejto lokality si už veľa nepamätám,vďaka za pripomenutie...

Daulagiri

Ešte donedávna som bol na Klenovskom Vepri iba v zime, ale pred 2-ma rokmi som naň vyšiel aj na prelome leta a jesene.
Je to krásne miesto a celá tá oblasť má čo ponúknuť aj napriek viacerým holinám, našťastie postupne zarastajú. Určite sem ešte zájdem.

Tomas Vohlarik

Katka pekny popis tury,uz dlhsie po Klenovskom Vepri poskulujem. kamarat od nas ma z Klenovca manzelku a rypak mi posiela fotky, ked su tam na navsteve :-) mal by som sa tam uz vybrat, vdaka za navnadenie

Matobee

Katarína krásny vrch, okolie aj celé Veporské vrchy. Čo dodať. Pekne a zaujímavo napísané.
Bol som tu viackrát či na jar, v lete alebo v zime a mám to tu veľmi rád. Akurát sa tam (ako aj na iné známejšie miesta) rozchodilo dosť ľudí. Takže ten spomínaný kľud je už nie vždy zárukov. Možno cez pracovný týždeň alebo škaredší víkend. Ale dá sa ho úspešnejšie nájsť na iných miestach malebných Veporských vrchov.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma