Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Strach a hnus na Ceste Márie Széchy

Diskusná téma K článku: Strach a hnus na Ceste Márie Széchy

Za sedlom Brezina sa opäť začína pozvoľné stúpanie popod starý rovnomenný laz. Na podrobnejší prieskum nejdem, ale vyzerá to, že sú tu len staré pozostatky ľudských obydlí. Čaká ma traverz vŕšku Laz a za ním bývalá banícka osada Polom. Na mape si však všímam, že pred tým budem musieť prejsť objektom pôsobiacim ako družstvo.

Matobee

Peter61 díky, len je to zamknutý článok.

Matobee

lukášj tak je ako vravíš. Nebola to ako vidíme ojedinelá záležitosť. Tak snáď to časom bude príjemnejšie. :-)

rc postrehol som včera tento incident. Kadečo sa stane na tomto svete. Ktovie ako sa to presne odohralo.

Lukášj

Svoju skúsenosť tu má asi každý, kto tade išiel:

"Pred osadou Polom na družstve je svorka psov, našťastie priviazaných, ktoré ide rozdrapiť pri mojom prechode. Rozmýšľam, koľko tie reťaze a obojky dokážu vydržať pri každom ich napnutí."

bicykle.vetroplachmagazin.sk/…

Matobee

Samkoh všeličo sa prihodí. Zle trafený smer je klasika, ktorú asi pozná každý pravidelný turista, čo nejde celý čas zo zapnutým GPS v ruke. Síce až 10 minútovky sa mi málokedy prihodia, ale minútu, dve idem často zle. Ale dosť rýchlo sa väčšinou zvyknem spamätať. Niekedy samozrejme pomože aj GPS.
No radšej by som s vami menil ako tie psi.

Martin Knor, Sväťo nosievam minimálne jednu turistickú palicu takmer vždy aj na rovine. Na pravdepodobne rizikových miestach si ju beriem do ruky. Poznám tento trik, ale na veľkých a viac psov to nezaberá veľmi účinne. Samozrejme občas áno. Na malé "salámy" to pomôže, ale s tými nemám problém.

Svatopluk Štěpánek

Raz som šiel zo Sásy do Detvy. V úseku Sása - Záježová na mňa z jednotkivých dvorcov vybiehali celé svorky psov. A máš Martin pravdu - mal som silnú palicu a psíky sa ukľudnili. Ale je pravda, že som nikdy nešiel cez hospodárstvo, vždy iba okolo.

Martin knor

Obycajne su psy pokojnejsie, ked ma clovek v ruke poriadnu bakulu. Mozno aj preto, ze si clovek vtedy viac veri, a psy vycitia, ci sa clovek citi sebaisto. Ale ked je psov privela, tak ani dobra bakula nestaci...

Samkoh

My sme tade išli podvečer 14.9.2021 a problém nebol so psami, ale značkou, v smere od Tŕstia bola odbočka zo štátnej cesty bez mapy netrafiteľná, takže sme ešte asi 10 minút ťahali po ceste smerom na Mútnik, kým sme zistili, že to nemalo kde inde byť a musíme sa stočiť k tomu družstvu.

Matobee

Už sa niečo ohľadom situácie na tomto družstve/farme rieši. Iniciatívu prebrali najvhodnejší a to domáci z blízkeho okolia, znalí pomerov.

P58

joj, toto druzstvo :D tiez sme tam zavahali, ale nastastie vysiel junec z nejakej budovy a ubezpecil nas ze vsetko je uviazane :)

Ade.e

Ja som tadial sice prechadzal, ale nie po celom tom hrebeni. Cize by bolo fajn, keby sa s tym nieco urobilo a netaralo ako v krcme pri pive.

Otazka do plena: Kto (este) na sekciu znacenia napise? Cim viac ludi napise, tym to ma vacsiu nadej na zmenu.

Daulagiri

Hej ten môj zážitok z Brdárky je taký dosť pamätný, možno najnepríjemnejší lebo to celé trvalo dlho.
Inak mám v úmysle si niekedy prejsť cestu Márie Széchy, tak je dobré vedieť že tu si mám dať pozor tiež.

Peter61

@ matobee, pokiaľ tie psy sú problém, IMHO treba preznačiť. Keď tam pôjde niekto so psom a tie z farmy budú na voľno, zaděláno na průser.

Najbližší zo sekcie je :
GAJDOŠÍK VALÉR, člen, Poltár valer.gajdosik@gmail.com 0904 199 058

kst.sk/…/sekcia-znacenia

Mal by vedieť, kto zo značkárov je najbližšie.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma