Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Terchovsko-zázrivským chotárom k Ľubovej útulni na Chotári

Diskusná téma K článku: Terchovsko-zázrivským chotárom k Ľubovej útulni na Chotári

V článku by som chcela upozorniť na peknú hranicu terchovsko-zázrivského chotára. Je to voľné pokračovanie objavu minulého roka, kedy sa nám podarila veľmi pekná prechádzka do regiónu Zázrivej, ktorú som popísala v samostatnom článku. Neskôr, začiatkom augusta sme sa inšpirovali manželovým cykloputovaním okolo Pupova. Niektoré fotky a miesta z jeho horskej cyklistiky sa mi tak páčili, že sme sa rozhodli prejsť sa sem a ísť časť pešo, aby sme si mohli krásu naplno vychutnať. O kilometre nám nešlo, na to chcem dopredu upozorniť.

Janabilesova

Chcela by som veriť,že svahy Pupova budú zo severnej strany raz zalesnene,ale veru neviem.ked som ich takto vyholené videla prvýkrát,tak som bola zhrozená,z druhej strany od terchovskych osád to tak nevyzera. hrebeň Pupova som nešla a nemala som možnosť to tu vidieť z blízka. Ale na vyberovu ťažbu to nevyzeralo.U nás sa často ťaží štýlom holoruby,namiesto výberovej ťažby.potom na holinach trpí aj samotná pôda,jej kvalita sa znižuje,čo len tu potom môže vyrásť? Tie polička vidieť na historických fotkách,aj kostolík nad zazrivou ich má zopár na vnútorných stenách v čiernobielych farbách.kedysi sme ich pozorovali v okolí zakamenneho...

Martin knor

Ten Pupov je ozaj poriadne vyholeny.

Inac, spominam si ze ked som bol maly a chodili sme na Oravu (tatko chodil na ryby na Oravsku priehradu), tak vsade okolo dedin boli uzke pasy policok a lucok (s babkami). To sa uz z Oravy a Kysuc vytratilo? Tie pohlady na uzke policka pod horami boli carovne.

Janabilesova

Ľubo,článok som poslala,čaká na uverejnenie. Aktualizovany o informácie od pána Ľuba :-).

Janabilesova

Prosim o opravu v texte, chybicka se vloudila, jasne, ma to byt Lubova buda. V texte nazvu clanku je to nespravne, dakujem za upozornenie :-).

Matobee

Janka krásna prechádzka úžasným krajom. Pokochal som sa na tých skvelých záberoch. Ďakujeme aj za objavenie a priblíženie nového objektu na oddych, úkryt alebo aj prespanie. :-)

Lubo

Janka, pekny clanok z malebnej lokality.

Mam jednu otazku: na fotkach vidim, ze utulna sa vola Lubova utulna na Chotari. Ty uvadzas Palova buda, to je podla coho?

Mimochodom, mozno by nebolo odveci to pridat aj ako samostatny kratky clanocek do rubriky Chat a utulni, aby sa zobrazovala aj na mape.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma