Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Masarykova jedľa

Diskusná téma K fotke: Masarykova jedľa

Tatíček Masaryk toho vraj pochodil na Slovensku hodne. Pešo aj na svojom obľúbenom koníkovi. Slovensko poznával najmä počas svojich pobytov v Topoľčiankach. Kto prvý lokalizuje túto pamiatku na neho má u mňa dreveného vyrezávaného ježka.

Jana T.

Vďaka !
Na lúke pod Hrušovom stojí pomník, ktorý odhalili 3.okt.1937, 19 dní po jeho smrti. Je to naozaj prekrásne miesto, pár minút od hl.cesty: Topoľčianky-Skýcov.

Vladimir50

Jana:
V súvislosti s Masarykom som vedel len o tej divej hruške v Machulinciach, starý dub na Pieskoch aj lúka pod Hrušovom sú pre mňa novinka.
Ale ešte viem, že išiel na koni zo Sihly do Látok, cez Drábsko, Lom nad Rimavicou, sedlo Prašivá, Mláky a vraj aj cez Bykovo - to bolo v tom čase ešte lúčnaté. Rok si už nepamätám, ale od pamätníkov, čo mi to v detstve vyprávali viem, žo ho na trase vítali ohromné davy ľudí, vraj tam prišli všetci, čo žili na lazoch medzi Poľanou a Klenovským Veprom.

Axel

Jana: dakujem
Vladimir: kedze si promoval skor ako som sa narodil, tak sa zaradim k tym "menej starsim" ;-)

Jana T.

Gratulujem !
Dúfam, že ju niekedy stretnem...tú jedľu !

Vladimir50

Juj ten čertovský internet, pre nás "starších" je to stále predsa len trošku cudzie médium.

Axel

Kedysi chodila reklama so sloganom: "vsetko je na VB". A v tomto pripade mi vyrazne nasepkal kamarat menom google.sk ;-)

Vladimir50

Dobre - ja som tiež študoval v Košiciach, často sa tam vraciam - ozvem sa ak tam pôjdem, alebo to necháme na hiking.sk stretko. Ešte som síce na žiadnom nebol, ale ak budem mať čas tak sa tam skúsim dokopať aj ja.
Píšeš, že si pri tej tabuli v živote nebol, ako si teda vedel lokalizovať oblasť? Počul si o nej?

Axel

Nooo, tak som nakoniec nebol az tak uplne blizko, ale vzhladom na rozlohu SLovenska ani velmi daleko... :-/

Axel

Dakujem za udelenie vyhry, ale priznam sa, ze som pri tej tabuli v zivote nebol...
Do redakcie SME to mam z Kosic predsalen trochu daleko, na novobanske stale sa asi tak skoro nedostanem, takze to budeme musiet nejako dohodnut so Sonou a budem sa musiet dokopat k ucasti na najblizsom hiking.sk stretku.
PS: asi si v predoslom prispevku omylom zopakoval moje tipovane suradnice ako spravny vysledok

Vladimir50

Ospravedlňujem sa - v predchádzajúcom príspevku som nesprávne určil súradnice jedle, správne má byť:
N 48.47047° E 18.59261°

Vladimir50

Axel vidím, že tá tabuľa Ti je známa takže ukončujem súťaž a vyhlasujem Ťa za víťaza. Vyhrávaš vyrezávaného ježka (pozor nie Ješka!) z bukového dreva vhodného ako stojan na perá a ceruzky s mojim osobným venovaním. Je to hand made práca môjho priateľa Richarda Štěpána z Banskej Bystrice.
Ježka si možno vyzdvihnúť u Ješka, teda u mňa v redakcii SME na Lazaretskej ulici (vchod aj z Cintorínskej) alebo sa spojím so Soňou a odovzdám jej ho ak to máš do Bratislavy ďaleko, alebo si dohodneme stretnutie priamo pri jedli a tam Ti ho slávnostne odovzdám.
Podľa mňa sa jedľa nachádza na týchto súradniciach:
turistickamapa.sk/?x=18.57228…
Inak tá modrá značka od Veľkého Inovca po Vojšín je nádherná trasa na bežky - odporúčam.

Vladimir50

Takže idem reagovať na doterajšie odpovede a začnem už aj trošku našepkávať:
Pre Janu T.: Jedľa nie je pri nijakom múre je na kraji lúky neďaleko modrej turistickej značky.
Pre Axela:
Tie druhé súradnice sú bližšie k jedli ako tie prvé, ale je to niekoľko kilometrov južnejšie po modrej značke smerom na Veľký Inovec

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky