Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Ďumbier a dva dni na Štefánikovej chate

Diskusná téma K článku: Ďumbier a dva dni na Štefánikovej chate

Ďumbier (2046 m) netreba extra predstavovať. Len pripomeniem, že je najvyšším vrchom v Nízkych Tatrách. Vyberieme sa sem v posilvestrovskom čase. Na Chate gen. Milana Rastislava Štefánika pod Ďumbierom, známej ako "Štefánička", strávime dve noci. Zrealizujeme dva výstup na vrchol a pokus dostať sa čo najbližšie k Čertovici.

Bazin

martin, my sme mali ako vravis len prechadzku v pohode

Martin knor

Paradne obrazky.
V NT su strminy, ktore nie su na sneznice. Ale nasa prechadzka bola v pohode. Ci? :-D

Daulagiri

Roman mali ste parádne podmienky a využili ste ich ozaj veľmi dobre. Inak zamyslel som sa a prišiel som na to že na Ďumbieri som bol len dvakrát, s toho raz v zime. Bolo to už v roku 2009 na západ slnka, odvtedy som na jeho vrchole nestál, mal by som sa tam vrátiť. Ten východ slnka vyzerá lákavo.

A pamätám si na ten tragický víkend v tejto oblasti, boli tam vtedy fakt smrtiace podmienky.

Iwanna

Len par uprav k epilogu, resp. k clanku na kt. odkazuje - pokial viem, tak 3.3.2012 zabil cesku lyziarku Terezu neznamy snowboardista (t.j. nie lyziar) ktoreho proste TMR v takom lade nemali pustit na vlek typu Poma na Prednych Deresoch, kde sa to stalo. Tu verim zlyhali vylucne mamonarske chutky TMR. Ved ani po umrti, ked mnohi lyziari prestali lyzovat a chceli v pokladni vratit listky, tak sa im vraj tam skor len vysmiali, ze kedze to vraj v HZS nevyhodnotili ako nebezpecne, tak ze proste maju lyzovat alebo sa aspon nedozadovat vratenia penazi. Bol som tam v ten den na pasoch na Kamienku a naspat az okolo obeda a po obede, a aj v tom case to bolo nad Koskou uplne ale uplne nacisto zladovatele. Ale lyzovalo sa, aj slapalo. My sme s kamaratom vtedy este netusili, ze sa tam nieco stalo. A to vraj v tom case uz boli dvaja mrtvi, jedna zena v kome (prezila to vraj, ale s vaznymi nasledkami), a vyse 20 vaznych urazov lyziarov.

No a co som pocul par dni po tej tragickej sobote, ale neviem a netusim ci je to pravda, tak ze turista, resp. vraj bezkar, kt. sa zabil cestou zo Stefanicky, tak vraj mal v sebe zbytkovy alkohol. Ale viete ako to chodi - reci sa siria, a casto uplne nepravdive.

Vo veci zabitia Terezy som svedcil aj na policii, lebo vsetci, co to videli a pisali o tom do diskusie na sme.sk, tak otcovi Terezy neodpisali. Mal som dost divny pocit z vysetrovatela, ale opat, mohol som ho mat nepravdivo zly. RIP Tereza aj dalsi, a vela sil pozostalym!

Bazin

Dakujem za pozitivne ohlasy.
DoxaD, presne ako hovoris.

Matobee

Roman skvele strávená dovolenka, počasie vám prialo počas novoročného odmäku. Boli sme tu poblíž, u susedou 3 týždnne pred tebou na stretnutí ale výhľadovo veru nebolo.
Krásna zbierka záberov, pokochal som sa. :-)

DoxaD

Fotky sú nádherné.
Epilóg smutný, ale na výstrahu. Veru, musíme mať aj na horách šťastie, ale aj nepreceňovať svoje sily, mať zodpovednosť za seba aj ostatných a nenamýšľať si, že sme nesmrteľní.
Vždy obdivujem horských záchranárov, keď za extrémneho počasia, v exponovanom teréne nasadzujú vlastné životy.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma