Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Osnica, Stoh a Poludňový grúň - zimný okruh

Diskusná téma K článku: Osnica, Stoh a Poludňový grúň - zimný okruh

Človek pri plánovaní túry rieši rôzne problémy – kde začať / skončiť, kde sú pramene vody či možnosť prespania. S Ľubošom sme koncom novembra 2021 riešili to, ako sa na túru vôbec dostať. Kvôli korosituácii bolo zakázané cestovať medzi okresmi, nuž sme museli improvizovať. Rozhodli sme sa urobiť pracovnú cestu a vykonať prieskum trhu vo Vrátnej doline, časti Štefanová. Po práci samozrejme bude čas na turistiku, tak sme si naplánovali okruh ponad Štefanovú. Počas túry vystúpime na Osnicu, z ktorej sú fantastické výhľady na dominanty Stoh a Veľký Rozsutec, potom na Stoh a hrebeňom cez Poludňový grúň naspäť do Štefanovej.

Martin knor

Pekne. Na Osnici som este nebol...

Inak, tie obmedzenia za korony boli tak hlupe, az to boli. Ved ked idem na turistiku, tak v podstate nikoho nestretnem. Na druhej strane pri hromadnom testovani, kde vsetci svorne cakali 15 minut na vyhlasovanie, bola najlepsia sanca chytit virus. Cele to bolo postavene na hlavu.

Daulagiri

Krásne končiny, ktoré sú tzv. povinnou jazdou pre každého turistu. Vychytali ste aj celkom zaujímavé nevšedné podmienky.
Polovicu trasy som šiel pred asi 3 rokmi v lete. Osnicu som prvýkrát navštívil tuším v roku 2005, vtedy bola ešte úplne neznáma, zapáčila sa mi. Stoh a úsek po Poludňový grúň má taktiež svoje čaro.

Tomas Vohlarik

ahojte, vdaka za precitanie, my sme na Osnici vtedy stretli akurat toho jedneho bezca, tak sme mali stastie. ano su odtial krasne vyhlady na malofatranske ikony.

este prikladam link na relive, zasa som ho zabudol skopirovat do clanku :-)

relive.cc/view/vYvE5WB3Pwv

Janabilesova

Krásne fotky a celkom zaujímavý okruh, stúpali ste smerom hore viackrát...Osnica je pomerne dosť navštevovaná, od Medziholia je to na ňu najjednoduchšie a aj časovo najkratšie ako na Stoh či Veľký Rozsutec a aj menej ľudí tu býva, ale to už celkom mení...

Matobee

Tomáš nádherne vám to vyšlo. Takéto novembrové, namrznuté a jemne zasnežené podmienky sú úžasné. Niekedy som mal neskorú jeseň najradšej až to prekonalo čaro bielej zimy. Pokochal som sa najmä na záberoch z Osnice, ktorá sa podľa mňa už silno dostáva do povedomia turistickej verejnosti. Posledné návštevy ma tam už sprevádzalo viacero ľudí, nie ako roky predtým.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov