Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Trojdňová motanica okolím Podhájskej

Diskusná téma K článku: Trojdňová motanica okolím Podhájskej

Obec Podhájska sa nachádza v centrálnej časti Hronskej pahorkatiny, ktorá je podcelkom rozsiahlej Podunajskej pahorkatiny. K charakteristickým črtám tunajšej krajiny patria ploché horské chrbty a široké doliny s nivami vodných tokov. Územie má prevažne poľnohospodársky charakter, kde sa striedajú polia s lesnými plochami. Ďalším špecifikom oblasti je výskyt minerálnej termálnej vody, ktorej najvýznamnejšia lokalita je spomenutá obec. Napriek tomu, že v nej v minulosti prevládalo poľnohospodárstvo, dnes sa vďaka termálnemu kúpalisku stáva turistický ruch dominantným odvetvím.

Martin knor

Pekne. Tuto zimu som sa tu motal. Ale znacky som moc nevyuzival. Totiz na trase Husov-Vlkas som videl spolu asi 3 znacky a chodnika nikde. Tak som chodil polami a polnymi cestami. Posledne som siel po znacke k barokovemu mostu z Malej Baracky, ale kdeze hore pri vinohradoch som dlho znacku nevidel, zbehol som do dolinky len tak. Tuto zimu som obehaval rovinu (Kmetovo, Mana, Travnica, Bardonovo), vlani pahorkatinu (Cechy, Lovce,...).

Tono

Super Tomas, dakujem za doplnenie.

Boro tomis

Ešte že tak, Tonko. Raz darmo, skúsenosti sú nezaplatitelné.

Matobee

Tono ďalšia chuťovka v tvojom podaní. Tradične prvotriedne zábery. Ten úvodný a tiež dom vo Veľkých Lovciach nemajú chybu.
Ste to tam prešpikovali teda poriadne. Spomínam na túru spred takmer roka keď som sa vybral do severnej časti Podhájskej. A niekedy určite vyrazím aj na juh. Vyzerá lákavo.

Tono

Peter, áno, tie pahorky sú ideálne na vyháňanie zbytkov etanolu z hepatocytov :) :) :)

Boro, však sme chladiacu kvapalinu bedlivo strážili a zároveň ju aj poctivo dopĺňali nemrznúcou zmesou :) :) :)

Peter61

btw. Boro :-)
ja som to myslel vážne, lebo pred pár rokmi som zaránky vybehol z Radavy, že reku vyženiem zbytky etanolu z hepatocytov. A bol som prekvapený, koľko kopčekov tam bolo, aj srny som vyplašil raz z jednej strany, potom z druhej.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma