Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma nazor na PLANIKA

Diskusná téma nazor na PLANIKA

Zdravim, rozpadli sa mi MEINDL topanky a zhanam nahradu. Mala by byt zvnoku aj zvnutra koza a idealne bez membrany. V obchode mi odporucili PLANIKU MANGARD. Vraj PLANIKA patri pod MEINDL, ze je to rovnaka kvalita. Neviem, nepoznam. Ale ma nejaku pre mna neznamu membranu a osobne nemam dobre skusenosti s takymi membranami. Raz som taku mal a topanky v tom neskutocne smrdeli. V jednej recenzii pisu, ze mal topanku celu mokru po ture (ze mozno pot - nedycha bota). Ake mate skusenosti s touto znackou? Pripadne viete o nejakej topanke, ktora je celokozena bez membrany? Ja som taku nenasiel. Idealne Meindl alebo Hanwag. Vopred vdaka.

Julio

Ja som dlhé roky nosil Popradky, teraz používam Makary. Som veľmi spokojný. Celokožené, bez membrány, pevná podrážka, vždy suchá noha. Jedna nevýhoda ale je: sú ťažké. Ale to je materiálom

Bikemartin

Mangart bez membrány mám od jesene 2019. Na moju nohu by som bral radšej užší strih, ale aj tak sú tieto topánky s koženým vnútrom ultra pohodlné, nemajú PU medzipodrážku, nemá sa tam čo rozpadnúť.

JurajDK

mangardy su s membranou (AVS)a aj bez membrany-vystelka je jemna koza. Mam aj-aj, AVS na leto, kozenne na zimu, zatial len dva roky. Posledne kozenne
asi tu tatrasport.sk/planika-mangart… (v popise=vztah Maindl-Planika)

Lubo

Hanwag uvádzam preto, lebo je to rovnako nemecká značka ako Meindl a ich kopytá sú podobné, vhodné skôr na širšie päty. Niektoré modely majú aj v rôznych šírkach (wide, standard, narrow). Celú ponuku ale u nás nájsť na jednom mieste je dosť problém. Najmä menej populárne modely sa ťažšie dajú nájsť a teda trekove topánky bez membrány, to je špecialita.

Peter61

norulakp, ja by som tiež nemenil kopyto, ak sadlo.
Čo sa týka rozpadnutých Makara, zrejme chyba výroby.
Meindly - žeby ležiak zo skladu a hydrolýza PU ?
hiking.dennikn.sk/…/co_je_hyd…
Na chodníkoch sa nájdu plné odlepené podrážky. Občas vidno zostupjúceho občana s topánkou olepenou kozmickou ducktape.
Ja mám v podstate vždy na technickú prvú pomoc so sebou tenkú repku a/alebo pásku na káble 40 cm.

Norulakp

ja by som mile rad ostal pri Meindloch, kedze som s nimi spokojny, ale... nenasiel som ani jedny, ktore by boli vo vnutri kozene a zaroven boli bez membrany. Tie sucasne som kupoval davno a v zahranici. Preto sa obhliadam po konkrencii. Jedni si chvalia tie Planiky a druhi tuto znacku zatracuju. Hoci je mi jasne, ze rozpadnut sa mozu vsetky topanky. Kamosovi sa na prvej ture rozpadli Makary a druhemu kamosovi po par turach Meindl odpadli obe podrazky. Takze tazko vybrat.

Lubo

Ak ti dobre sadlo kopyto Meindl, tak by som nemenil znacku a vybral od nich taky model, ktory ti aktualne vyhovuje.

Zmenu znacky by som zvazoval iba v pripade, ak si s povodnymi Meindlami taky spokojny nebol. Ak ti boli povedzme siroke, tak by som siahol po talianskych znackach – Asolo, Scarpa, La Sportiva. Ak mas sirsiu patu a chces predsa nieco nove vyskusat, tak nemecke Lowa alebo Hanwag.

Vela zdaru pri vybere.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov