Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Zimná nálada vrchu Slemä

Diskusná téma K fotke: Zimná nálada vrchu Slemä

Po kľukatom serpentínovom výstupe pekným smrekovým lesom som dosiahol tabuľky na vrchole Slemä. Prašanu pribudlo a vďaka mrazivému počasiu sa držal všade na stromoch. Slniečko sa najprv len nesmelo ukazovalo až sa postupne obloha vyčistila do azúrova. Vďaka časovému sklzu som sa rozhodol vynechať zachádzku k troskám lietadla a radšej som si poriadne oddýchol a užil tichú zimnú náladu.
Táto diskusia je k fotke na turistickamapa.sk

Daulagiri

Tá vtedajšia zimná túra patrí do mojej "zlatej vitríny" :o) Z hľadiska celkového dojmu určite je v top 5 mojich túr.
Ja sa sem chcem vydať ešte nejako v máji a možno v októbri.
Zimu si tu užiješ Maťo, ten vrcholový les Ohnišťa je však orientačne veľmi zradný.

Matobee

V každom prípade zážitok. Tvoja túra spred rokov nasadila latku sakra vysoko v takých nebezkých podmienkach ako vtedy vládli. :-)
Ja som bol na planine Ohnišťa a Smeläti len raz po silnom odmäku v decembri 2019. Ale určite si to tu zopakujem v zeleni a snáď raz aj v takto bohatej zime.

Daulagiri

Až sem som šľapal bez snežníc, ešte sa dalo, tu som ich už nasadil. Na vrcholovej plošine to v nich bola väčšia pohoda. Snehu bolo vtedy do 50 cm, teraz bude už určite o dosť viac.
Čo sa týka počasia nebolo to nejaké super úžasné, ale túra sa mi aj tak páčila. Tieto končiny patria k mojim najobľúbenejším vrámci sloveských hôr.

Matobee

Krásička. Ale muselo to byť dosť náročné aj keď ešte sa dalo. O pár dní nato sa už asi nedalo. Po veľkej vlne sneženia.
Veľmi sa teším na pokračovanie. :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky