Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Bernardov – kopec múrov

Diskusná téma K článku: Bernardov – kopec múrov

Bola to len krátka prvodecembrová vychádzka. Niekde na mape ma upútala fotka maličkého kostolíka s obrovskou vežou v Lúčkach a chcela som si ho odfotiť. Kostolík je veľmi pekný, ale nakoniec ma viac fascinovali kamenné múry na Bernardove. Videla som už viac kamenných múrov a múrikov v našej krajine – okolo Kremnice, okolo Tisovníka, na juhu Štiavnických vrchov i Val obrov pri Pečeniciach. No nikde neboli v takom množstve a rozsahu ako na jedinom kopci.

Martin knor

Velmi zaujimave. Take mury som videl zatial iba v Slovinsku. Tuto oblast nepoznam. Ale nedaleko, na hrebeni Vysokej som sa uz motal. A v snehu pri jednej hustine bolo tolko medvedich stop, ze som sa radsej otocil a siel co najrychlejsie prec. Bolo to pred 8 rokmi, pochybujem ze teraz je tam medvedov menej.

Ade.e

Musim pochvalit za tento clanok, je to pre mna fakt novinka. Taketo muriky mna dost fascinuju, rovnako aj ruiny domov, ktore nahodne aj nenahodne nachadzam pri tulani sa lesmi, ktore boli umelo vysadene v lokalitach byvalych samot.
Nieco podobne, ako tieto muriky, ak si dobre pamatam, som videl nad vodnou nadrzou Malinec.
Kazdoadpne, tato lokalita z clanku je hodna navstevy, tak dakujem za info.

Tomka

Martin, Svaťo
Ten kopec je skutočne zaujímavý. A bola to naozaj náhoda, vôbec sme netušili o tých múroch. Chceli sme sa len prejsť po nejakom slnečnom kúsku prírody a nabrať ešte trochu energie pred dlhou zimou.:)
Tóno
Vďaka za doplnenie.

Matobee

Danka to množstvo múrov je veru poriadne zaujímavé. Musela to byť morda, samozrejme trvalo to minimálne desiatky rokov. Ale kto chcel prežiť, musel sa obracať. Nebola žiadna podpora. Hehe.

Veľmi pekné zábery najmä výhľadov, ale pekné sú aj viaceré zachytené stavby.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma