Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Rokoš – desiatimi trasami na vrchol

Diskusná téma K článku: Rokoš – desiatimi trasami na vrchol

Rokoš je vápencový masív v južnej časti Strážovských vrchov neďaleko Prievidze. Vyniká divokou prírodou, kde majú domov mnohé vzácne živočíchy a rastliny, napríklad rys ostrovid a veľa druhov orchideí. Vrchol Rokoša a jeho okolie sa nachádzajú v NPR Rokoš so 4. stupňom ochrany. Je obľúbeným cieľom turistov a vedie sem množstvo turistických chodníkov. Vybrali sme desať tipov, ako naň vyjsť.

Martin knor

Heno, tym neznacenym chodnikom zbiehaju bezci pocas behu na Rokos. (Je taka akcia a raz som sa ocitol na Prednom Rokosi pocas nej. Kedze spat nechcu ist proti dalsim pretekarom, dole [aspon niektori] chodievaju cez Predny Rokos.)

Inac, mna zaujali tabule na NCh Frana Madvu. O takychto ludoch sme sa mali ucit na dejepise, nie o diktatoroch.

Tomka

JanaT., aďo.4
Ďakujem! A Aďovi aj za krásne fotografie. Potešilo:)

Jana T.

Danka, vďaka za krásnu, bohatú reklamu tomuto úžasnému územiu! Bola to moja včerajšia vízia. :) Je to tu ozaj ,,natrieskané" mimoriadnou nádherou. Včera sme si prešli z Jankovho vŕšku na Kňažinové lúky, kde nás čakala veľká snehová machuľa, odtiaľ ,,topkou" na Uhrovský hrad, Holý vrch, Jankov vŕšok.( Potom sedenie v Bánovciach n B. na ff Hory, cesty, ľudia.)

Aďo.4

Danka, pripomenuli ste mi veľa túr v oblasti Rokoša.. Keď som bol prvý raz v kúpeľoch , tak prvá moja túra na Rokoš bola z Nitr.Sučan a vtedy sa mi to tam tak zapáčilo , že počas každého kúp.pobytu som tam bol aspoň raz a to zo všetkých možných smeroch..Akurát mi chýbajú trasy z D. a H. Vestenic , ako aj z Uhrovca Máte pravdu , že cez Uhrovský hrad - Rovienky je topka.. Lenže mňa veľmi oslovil výstup z Nitr. Rudna po neznačenom chodníku na Predný Rokoš a ďalej.. Keď prišli nejakí moji známi na návštevu a išli sme na turistiku , tak som ich bral cez Predný Rokoš, Rokoš , Biele skaly... Ten borovicový les , schované skaly ale aj výhľady nemali chybu.. Ešte som mal plány ísť na Zrubiská , Dúbravy , ale to mi už nevyjde :-( Pridám pár záberov spod Predného Rokoša , keď som tam robil prieskum mimo.. ...

Tomka

DoxaD
Katka, všetky tie trasy sú zaujímavé, ale cez Uhrovecký hrad a Rovienky je Top trasa.
Veľmi pekný je tiež NCH Fraňa Madvu a najnovšia žltá z Ješkovej Vsi cez Predný Rokoš.
Tak už si len vybrať.:)
Matobee
Pochádzam z Liešťan a do N. Rudna som chodila štyri roky na ZDŠ. Často som chodila pešo zo školy, alebo naopak z Liešťan na priehradu, či do kostola v Rudne, takže tie tri kopce mám naozaj z diaľky dobre napozerané.
Martin krásne foto, ďakujem.

Matobee

Danka veru, že aj tento vrch si zaslúži osobitnú pozornosť.
Kedže som do Strážovských vrchov vôbec nechodil, všimol som si ho len pred takmer dvoma rokmi, keď sa na ňom konalo Hiking stretko v polke leta.
Pri plánovaní kadiaľ naň vyraziť som zvolil Dolné Vestenice a vracal som sa modrou trasou cez Holý vrch. Veľmi sa mi páčilo, asi najviac mladé, dubové lesy nad dedinou.
V novembri som sem vyrazil zas z Diviackej N.V. na hrebeňovku do Valaskej Belej. Práve na vyhliadkovej lúke pod Rokošom som zažil veľmi zaujímavé svetelné divadlo západu slnka.
Časom si určite prejdem aj iné zaujímavé trasy spomenuté v tvojom originálnom článku.
A otázka na záver. Odkiaľ to pochádzaš? Aj keď si dala dobrú indíciu s vrchmi, ktoré si z rodnej dediny mohla sledovať. Budú to Liešťany, alebo Nitrianske Rudno?

DoxaD

Danka, veľmi dobrou formou vieš spracovať tému, uľahčíš zorientovať sa v teréne a nájsť aj zaujímavosti, ktoré by inak mohli ostať skryté. Krásne foto Tvoje aj ostatných autorov a veľmi sa mi páči pohľad " Rovienky", tie reliktné boriny pripomínajú Muránsku planinu. V Uhrovci sa narodil môj starký a patrilo by sa mi spoznať pre mňa úplne neznáme končiny.
Takže do môjho zoznamu ku Flochovej pribudol aj Rokoš.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma