Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Naozaj potrebujeme lanovku na Zobor?

Diskusná téma K článku: Naozaj potrebujeme lanovku na Zobor?

Stojí hodinový výlet lanovkou za to, aby bol zdanený hektármi vyrúbaného lesa, ktorý tu rástol stovky rokov? Aká je opodstatnenosť budovania vyhliadkovej terasy na Pyramíde, ktorá je aj bez nej jedným z najkrajších vyhliadkových bodov na Slovensku? Naozaj treba vyrúbať stovky metrov štvorcových lesa kvôli bežkárskej dráhe v regióne, v ktorom sa sneh udrží pár dní do roka a niekedy sa neudrží vôbec?

Peter61

CHKO, Mesto, NIHOS etc. robia už x rokov megazber odpadu
sme.sk/search?q=čistenieZobor…
ak nazbierajú x ton odpadu,asi tu dačo nehrá. V NR som dokopy ani nebol a na Zobore vôbec, ale ak dakto postaví lanovku a bude ju prevádzkovať, čím priláka dosť ľudí ? Toho odpadu pribudne/ubudne/status quo ?

Lubo

Ja nerozumiem tomu, ze si niekto mysli, ze taketo lanovka by bola rentabilna. V Bratislavskom lesoparku, kde je nasobne viac ludi, by lanovka bez dotacii mestskej casti neprezila ani pravdzkovo, nieto ze by splatila rekonstrukciu. A to okrem vyletnikov vozi aj bikerov, co jazdia v prilahlom bikeparku.

Velmi by ma zaujimalo, ako to ma kto spocitane a co nevypovedane tam chyba.

Peter61

ľubo :
vezmime si vysokohorskú analógiu:
aby lanovka + táckáreň na Hrebienku zarábali, je tam Ľadový oný = 250 000 rekreantov.
Plus ten štvrťmilón vyrába tlak na stavbu jednostĺpovej lanovky Hrebienok - Skalnaté pl.

A ešte horská analógia : lanovka na Chleb zarábala viac v lete ( nebolo zasnežovanie, ani neviem, či teraz je).

A ešte kolotočárska analógia : šikmá veža na Štrbskom Pl. je v mínuse.

Martin : palce hore !!!

Tomka

Martin ĎAKUJEM!
Výborne napísaný článok, aj keď zanechal smútok v duši.
Verím však, že nedovolíme zničiť jeden z najkrajších kútov nášho Slovenska.

Vocal

S tými fotovoltaickými elektrárňami na poliach už by mali naozaj prestať. Sú aj iné miesta, kde si to môžu stavať (rekultivované skládky odpadu by sa pod tým stratili). Bežkárska dráha v Nitre??? to už čo vymysleli (ešte tak kolieskové bežky) ale kde tam chcú zohnať sneh? Možno teraz keď ho majú na Orave toľko, že už nevedia kde ho majú vynášať sa niekto ozve, aby ho nanosili do Nitry pod Zobor aby sme mohli dva dni bežkovať HA HA HA.
Lanovku tam netreba. Toto je len nápad ľudí, ktorí už nevedia kde preprať peniaze. Bufet by sa tam zišiel, možno aj taký pre seniorov, aby si mohli nachvíľu oddýchnuť a posedieť...
Ale s tým ostatným s tebou úplne súhlasím.

Andrej Polak

Dobrý deň prajeme
Chcem pánu Valachovi moc poďakovať, za veľmi pekný článok.
Sme nesmierne radi, že na slovensku takých ľudí rastie, ktorý dokážu prírodnému chrámu pomáhať, a nie sústavne narúšať a brať.
Súhlasíme z Vaším názorom.
Nitrianskemu biskupstvu, i investorovi pekne prajeme, aby Mier Živil

Pekm

Pekny clanok. No velmi podobny pocit som mal ked som sa ako rodeny Racan (mestska cast Bratislavy) dozvedel, ze kusok nad Racou smerom na Biely kriz chcu opat sprevadzkovat lyziarske centrum na briezku zvanom Slalomka. Asi v podobnej vyske aka je tu spominana v clanku ma byt lyziarsky svah, poma, ubytovanie, atrakcie atd. Nestihol som si vsetko nastudovat ale vraj v zime lyzovacka a v lete cykloatrakcie. Vzhladom na to, ze v BA je sneh tak kazdu piatu zimu velmi mi to pripomina tento zoborsky pribeh. A za mna je divne, ze na vrchol nie je ani prilis prudky ani prilis vzdialeny kopec tak mi ten navrh s lanovkou na Zobore nedava zmysel ani kvoli dostupnosti.

Martin knor

Nuz, to mate tak. Vybudovanie feraty preslo, tak teraz to vylepsili a oprasili trochu vacsiu somarinu. Myslim ze bolo chybou uz vybudovanie feraty.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma