Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Predná hoľa – okruh cez Koreň a planinu Smrečiny

Martin knor

Treba par rokov pockat a z Prednej hole budu vyhlady ako z Korena. Bol som tam pred asi 2 rokmi a siel som asi podobne ako Ty. Tiez som nevidel ziadne pobytove znaky medvedov. Prosto scastie :-D.

Daulagiri

V týchto končinách som bol len raz v lete 2012 z Vernára. Ale kvôli búrkam sme na Prednú hoľu ani nezachádzali a na Smrečinách to bolo s fotením tiež ťažké. Odvtedy som tam nebol.
Aj keď to prostredie tam dostalo na frak, stále sa dajú nájsť aj pekné pohľady ako to vidieť na priložených fotkách.
Musím sa sem opäť vydať na potulky, vďaka za inšpiráciu.

Páči sa mi hlavne pohľad na planinu Smrečiny z Prednej hole.

Feripp

Ďakujem za super článok z môjho rodného kraja + super fotky. Na Človečiu hlavu sme chodili ako malí chlapci a veru tie lesy sú nenávratne preč. Pridávam ešte trochu drsnejšiu legendu o Človečej hlave:
Je u nás les, čo sa volá Človečia hlava. Bývali v ňom psohlavci, ľudožrúti. Keď upálili človeka, tak ho ihneď zabili. Po lese chodili, motali sa tam stále, na ľudí volali, aby ich zlákali, aby šli za nimi, a potom ich zabili. Ja sa už na to nepamätám, ale ešte moji starí rodičia to spomínali.

Raz ale sa stalo, že jeden takýto psohlavec pil na studienke vodu. Bol pritom hlboko zohnutý a prišiel jeden z našich ľudí a klopol toho psohlavca po hlave. Potom mu sekerou odrúbal hlavu. Odvtedy toto miesto, tento les volajú Človečia hlava.

Ale ľudia hovoria, že ešte aj potom sa tam tí psohlavci objavovali, po lese chodili, ľudí lákali. To neboli zbojníci, ale akési bandy. Nebol to ani človek, ani pes. Jedno oko mal na čele. Akýsi divní ľudia to boli. Psohlavci ich volali.

Matobee

Peťo skvelá túra krásnym krajom, ktorý veru býval aj krajší. :-(
Nádherné, svieže zábery júnovej krajiny. Zasmial som sa na sviežom ráne. Nečakané nízke teploty v týchto končinách aj v lete prekvapia neznalých. Najmä v júni a auguste.

Martalúzka je ako píše Sväťo perla. Tam, v Zadnej doline a blízkom Tresníku sa pred vyše 20 rokmi písali počiatky mojej turistickej kariéry.
Prednú hoľu z Vernára som však navštívil len pred asi 5 rokmi rovnako z Vernára.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov