Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Klasika na Poľanu v zimnom kabáte

Diskusná téma K článku: Klasika na Poľanu v zimnom kabáte

Začiatok decembra 2021 konečne priniesol výdatné sneženie aj do nižších polôh, preto sme sa rozhodli ísť si užiť sneh do jedného z najkrajších pohorí na Slovensku. Trasa bude klasickou, z osady Bystré-Vrátka okolo vodopádu Bystrô na Poľanu a k výhľadom z Katrušky a Zbojníckeho tanca. Naspäť rovnakou trasou, akurát od hotela Poľana po žltej späť na Bystré-Vrátka. Prvý raz ide so mnou okrem Ľuboša kamarát Slávo, s ktorým neskôr absolvujeme ešte pár túr po Slovensku.

Martin knor

Pekne. Poznam ten pocit, ked zhora cez hmlu zacne presvitat slnko a clovek napriek unave okamzite prida, aby stihol inverziu prv nez hmly stupnu. Vlani som sa na Polane par dni motal, ale na vrchole som nebol.

Daulagiri

Naozaj super výlet, zasnežená Poľana má charizmu, ja som si ju užil vo dvojici pred pár rokmi. Ale pri vodopáde Bystrô som v zime ešte nebol. Páči sa mi moc tá inverzia vtekajúca do krátera.
Inak keď som sa pozrel na dátum, zistil som že ja som presne v ten deň bol neďaleko severnejšie. Z Lopeja som šiel dolinou cez Predajnianske vodopády na chatu pod Hrbom. Bolo vtedy zamračené a až k večeru sa obloha vyjasnievala. Teraz už viem že to bola inverzia.

Snežnice v zime určite treba, bez nich je to často len trápenie.

Tomas Vohlarik

Ahojte borci, vdaka za precitanie. Bola to naozaj pekna tura so super pocasim.

Heno - sneznice sa oplatia, aj ked ich pouzijes len raz za rok. teraz budu rozne vypredaje, ja som tak kupil min rok za 99 €. za pozicanie pytaju od 15 € do 20 € na den. takze pri tvojich potulkach sa ti splatia mozno hned za sezonu :-)

Mato - dakujem za pochvalu :-) turu sme absolvovali este v decembri 2021, ale uz som sa s opisom tur dostal do roku 2022. zial, turu o ktorej som ti pisal po radu, sme neabsolvovali, v polke januara mi z nicoho nic odisla noha, tak som sa mesiac liecil.. ale uz zasa bludim :-) krasne zimne podmienky som mal aj tuto zimnu sezonu, ale o tom budu snad ine clanky.

FunTTomas

parádne zimné podmienky.
Kto by si chcel užiť jarné krásy Poľany a zároveň byť užitočný, tak na prelome apríla a mája sa bude konať brigáda na záchranu senníka na poľane Majerová, viac na slobodapohybu.sk/…/sennik-maj…

Svatopluk Štěpánek

Nádherný výlet. Tretia a posledná fotka sa mi páčia najviac. Výhľad na V. Fatru je super tiež.
Teraz vo februári sme šli so synom z Hriňovej na vdp. Bystré a zhodli sme sa, že sa nám páčila viac tá časť, keď sme šli lazmi.
Na Poľane som bol prvý krát v roku 1978, ťahá ma to tom stále.

Matobee

Tomáš vychytali ste podľa mňa úžasné podmienky. Tie zábery sú skvostné. Bohato zasnežené stromy a inverzné výhľady zo známych, vyhliadkových brál – proste paráda. Asi najkrajší zimný článok tejto zimy.

V decembri minulého roku som tento okruh, ale iba po hotel absolvoval aj ja s kamoškou. Hore bolo snehu ale nižšie to bolo slabšie. Nemalo to takú dokonalú, zimnú atmosféru ako ste si užili vy.

Snežnice by sa možno šikli, ale zas niekedy ich človek aj vláči 30 km na sebe. Ako ja pred dvoma rokmi vo Veľkej Fatre, alebo tento víkend na Strážove. :-)

Ade.e

Paradne fotky a aj tura. Polanu v zime by som chcel dat, ale kedze stale nemam sneznice a dobry zimny spacak, tak to ani neskusam.
Asi by fakt malo zmysel si ich kupit, lebo sa tak oberam o nadherne okanihy v zasnezenej krajine, ako je zrejme z poslednych clankov a ktore uz mimo hor, sa velmi nedaju zazit.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma