Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Kráľova hoľa a Andrejcová - inverzia a kopy snehu

Diskusná téma K článku: Kráľova hoľa a Andrejcová - inverzia a kopy snehu

Na začiatku roka 2018 sa s Palim opäť dohadujeme na ďalšom zimnom dobrodružstve. Lenže tentoraz máme v polovici februára k dispozícií iba dva víkendové dni. Vo vyšších horách sú záľahy snehu, ale predpoveď počasia je ťažko čitateľná. Môj šiesty zmysel mi však našepkáva, že vo východnejšej časti Slovenska by mohla byť vysoká inverzia. Nakoniec to teda riskneme a vyberáme si oblasť Kráľovej hole. Sme plní očakávania aké zážitky nám zimné hory zasa pripravia.

Daulagiri

Tomáš moja pamäť je taká selektívna, na výnimočné si pamätám veľmi dlho :-)
A desiati v tej miestnosti? Tak to ste museli byť ako sardinky haha...
Mne jeden zimný článok za sezónu stačí, k väčšiemu počtu sa neviem dopracovať. Najbližšie spíšem čosi jarné.

Tomas Vohlarik

daulagiri paráda, vyťahuješ z pamäti krásne príbehy. Mne ten môj parťák tiež hovorí, ako si to po roku môžeš pamätať? Zhodou okolností sme boli spolu začiatkom roka na predĺženom víkende v Telgárte. Po ceste tam sme urobili túru na Veľkú Vápenicu - kde sme mali krásne výhľady a počasie a druhý deň na Kráľovu hoľu, kde sme mali takú hmlu, že som od toho betónového pylónu ani poriadne nevidel na vysielač. V núdzovej miestnosti sme sa tiesnili hádam aj desiati.

matobee - veď aj tvoje boli parádne, len si asi nemal šťastie na tvoje obľúbené podmienky. ja som peknú inverziu zažil v januári na Tlstej vo Veľkej Fatre, keď z nej trčali len najvyššie vrchy Malej Fatry a Tatry... možno ešte niečo do tvojej súťaže napíšem :-D

Daulagiri

Danka je to tak ako spomínaš. Na takéto túry s výnimočnejšími podmienkami si dobre pamätám aj po rokoch a aj fotky mi v tom pomáhajú. Ale na iné túry v obyčajnejších podmienkach skôr zabúdam.

Maťo vedel som že ťa článok poteší, vďaka :-) Bol to vtedy ozaj risk, ale vyšlo to fantasticky a nevadilo ani to že slnko nevydržalo celý deň. Takúto vysokú inverziu si vždy v horách vážim. Je to oveľa vzácnejšie ako bezoblačná modrá obloha. V okolí Kráľovej skaly to veru bolo drsnejšie, ale zvládli sme to.
Pre mňa to je jedna z najzaujímavejších zimných túr v živote.
Pamätám si aj na tvoj výstup do týchto končín, nikdy nesklamú :-)

Matobee

Maťo takáto paráda od teba na záver zimy. To už hej.
Cez zasneženú Kráľovu skalu to muselo byť náročné. Ale ste s Palim skúsení horali. Na vrchole hole to pôsobilo fakt polárne. Drsne vyzeral aj ten vchod. A tá ranná odmena vo forme luxusnej inverzie. Skvelé zážitky. V ten deň ste boli skutočne vyvolení. :-)

Fantastické zábery. Okrem, samozrejme inverzných sa mi najviac páčia tie s bohato, zasneženým lesom na Andrejcovej alebo Kráľovej skale. Nádhera.

Bol som na Andrejcovej a hôľnom hrebeni na Bartkovej pred 2 mesiacmi. Tam vládli podobné podmienky s prúdiacou oblačnosťou aj keď inverzia v dolinách nevládla. Bola to veru paráda, také podmienky mám aj ja veľmi rád. Isto viac ako celodenné modré gýčovo.

Takže v mojom rebríčku zimných článkov tejto sezóny vedieš pred Tomášovou Poľanou. Hehe. :-)

Tomka

Martin pekne.
Ja Ťa obdivujem, že si aj po rokoch tak dobre pamätáš na celú trasu. Aj keď toto určite bola z tých nezabudnuteľných.
Ja sa už na pamäť veľmi nespolieham a tak radšej píšem iba o aktuálnych výletoch.:(:(

Daulagiri

Som rád že sa článok páči, celá túra bola ozaj skvelá a vyšlo nám to parádne. Tá inverzia a následné prevaľovanie sa mrakov boli skvelým zážitkom. Snažil som sa to preniesť do textu.

Maťo: v minulosti som mal trochu odmlku v písaní a teraz to takto doháňam, lebo niektoré staršie túry podľa mňa stoja za článok. Ale verím že postupne sa dostanem aj k tým aktuálnejším.
A s tou miestnosťou som to už aj ja zachytil že bola zavretá niekedy. Od tejto túry som tu nebol, tak neviem aktuálny stav. Ale je to škoda že to k tomu dospelo, niektorí ľudia sa proste nevedia správať.

DoxaD

Fotky a článok : Nádhera, fotka č. 22- úžasná. Ozaj ako gejzír.

Mato_d

Noo, pekne si ten príbeh v sebe nechal vyzrieť, Maťo... :)
Veľmi dobré čítanie a ešte lepšie fotky. Neviem, ako dnes, ale v poslednom čase sa na núdzovú miestnosť vo vysielači nedá spoľahnúť. V zime, kedy tu môže ísť o život, je možno otvorená. Ale pred rokom na jeseň boli dvere zamknuté s tým, že ľudia tam opakovane narobili svinčík a vlastníka budovy to prestalo baviť.
Dik za článok a spríjemnenie nedele :)

Bazin

jednym slovom Wau!!! V tej nudzovej miestnosti sa uz roky chystame prespat, ale este zatial nic...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov