Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Šajba – Bukovina – Hrochoť na BC lyžiach

Daulagiri

Veľmi pekný prechod v podstate ľudoprázdnymi končinami. Oblasť Ľubietovskej Bukoviny som navštívil viackrát, milujem to tam. Ale smerom na Hrochoť to ešte nepoznám.
Mali ste pekné počasie, aj keď už začínal odmäk.

Tiež som na ten BB stanici zažil nefunkčné tabule v čakárni, ale vtedy som ich tuším nepotreboval. Ale viem o tej "fičúrke" čo uvádza Maťo v cp-čku, tiež ju využívam. Ešte ma napadlo že tabule s odchodmi spojov sú aj hore v nákupnej časti hneď ako sa vyjde po pohyblivých schodoch.
Veruže aj tá Vrútocká stanica je problém, bez slovenčiny je človek stratený. Tiež som sa tam už okašlal a zmeškal spoj a to som železničiar a poznám to tam :o) Cestovanie je občas adrenalín, vedel by som rozprávať...

Sona

Dakujem vsetkym :)

Koleno stale boli a hra vsetkymu farbami, ale funguje.

Mato,vdaka za tip k nastupistiam.

Veru s prestupmi to byva sranda... v Kralovanoch zahlasia, ze vlak do D. Kubina je na oravskom nastupisti, ale odkial mam vediet, ktore to je? :)

Matobee

Z minúty na minútu prestúpiť je drsné kade tade. Na zaplakanie skrz dopravy v rámci SR podľa mňa hlavne absencia svetelných, informačných tabúl na železničných nástupištiach vo Vrútkach. Kde si bez znalosti slovenčiny doslova v p***. Tam som zažil za posledné roky pár dramatických situácií pozorovaním neznalých a cudzincov.

Hľadanie správnej autobusovej zástavky, alebo nástupištia je klasika po celej krajine. Kto chodí vie, ale aj "majster tesár sa utne." :-)

Tomka

Tak túto oblasť okolo Ľubietovej, Strelníkov a Hrochote mám mimoriadne rada.
Už sme to tam prechodili krížom - krážom a stále je čo objavovať. A krásne to tam kvitne. Už sa teším na červenohlavy ploštičné.
"nesmrteľný dvojjazyčný názov"

  • to ma pobavilo. Ale inak je to na zaplakanie, keď máš rýchlo prestúpiť z autobusu na vlak, alebo opačne.
Matobee

Soňa tak tomu sa hovorí radosť zo zimných športov. Krásne podmienky a úžasné zábery. Dúfam, že koleno je ok.

Cestou, ktorou ste klesali do Hrochoti som pred rokmi išiel v strašnom stave z jednej akcie. V silnom opojení kadečím som si pomýlil smer a namiesto do BB som išiel na Bukovinu v noci. K zmyslom ma prebral len medveď alebo veľký diviak, ktorý prebehol cez túto zvážnicu za splnu mesiaca. Tiež mi došlo, že v diaľke vidím svetlá Zvolena a musím sa vrátiť, už na prvý, ranný spoj.

K tomu kufrovaniu v úvode na BB Terminály. Na mobilnej verzii jedného z dostupným CP býva uvedené aj číslo nástupištia. Občas to využívam v mne cudzích mestách.
m.cp.hnonline.sk. Zelené číslo za údajom o čase a mieste odchodu.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov