Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Rozsutecká osmička z Bieleho Potoka

Diskusná téma K článku: Rozsutecká osmička z Bieleho Potoka

Zimná turistika ma obzvlášť nepriťahovala, vždy som ju priraďoval skôr skialpinistom či bežkárom. Všetko sa však zmenilo pár rokov dozadu, keď som pár zimných túr absolvoval a zapáčili sa mi. Začal som ich plánovať pravidelne a s parťákom Ľubošom sme ich absolvovali viac. Napokon sa nám podarilo nabrať viac skúseností a celkom dobrú kondičku.

Martin knor

Ano. Toto je dlhe aj v lete, nieto v zime.

Uz dlhsie som nesiel na ture v mackach a s cepinom. Mozno si nieco naplanujem na buducu zimu.

Cemetery

Chodím sem dlouhé roky, vždy je to silný zážitek, ale respektuji každý rok uzávěru chodníku na Rozsutec od 1.3., už tak hodně jako lidstvo škodíme...

Maruška :-)

Daulagiri

Inšpiratívny článok, dobrá a v takýchto zimných podmienkach aj náročná trasa myslím. Celkom fajn počásko ste vychytali, akurát škoda že na Veľkom sa zatiahlo.
Na oboch Rozsutcoch som bol iba raz, ešte v lete 2006. Už dlhšie ma láka hlavne V. Rozsutec v zime, snáď budúcu sezónu. Vďaka za pripomenutie tejto mojej túžby :-)

Tomas Vohlarik

Ahojte, vdaka za precitanie.

Mato - zasmial som sa na tych nazvoch dva krat - ked bol uverejneny tvoj clanok a potom, ked mi Trsto poslal spravu, ze clanok bude uverejneny. Dve osmicky hned po sebe je pekna nahoda :-) chcel som fotit aj osadu, ale furt tam behal nejaky chlapik z traktorom a rusil atmosferu, tak som sa na to vykaslal.

janka - vdaka, ani ja tomu nerozumiem, ze si ludia zo sebou tie pomocky nenosia. nic to nevazi, hodis do batohu a ides. toboz, ked ides na rovnaku trasu, kde sa niekto v rovnakych podmienkach 5 dni pred tebou zabil :-(

bazin - trenujem na tie Rysy :-D

Bazin

nadhera, si mi pripomenul minulorocny VRozsutec a Diery v january a z pred 10tich rokov M Rozsutec decembrovy!
Inak na zimnu turistiku a aj vht nedam dopustit!

Matobee

Tomáš tak si po rokoch začal vnímať krásy zimnej turistiky a obľúbil si si ju. Viem, že si urobil dobre, lebo v zime sú to neopakovateľné zážitky, ktoré sa nedajú porovnať s inými obdobiami. Podľa mňa je zasnežená príroda akú si zažil napr. v minulom článku na Poľane najkrajšia a chytá sa nato už len svieža májová zeleň a októbrové farby. Veľmi mám rád aj tajomné, mrazivé, novembrové počasie.

Čo sa týka túry, dobre ste si dali do tela a zažili aj trošku adrenalínový zážitok pre to všetko čo sa tam dialo. Oba Rozsutce za jeden deň sú slušne aj na leto a v snehu to má iný rozmer. V zime som na spomínaných vrchoch ešte nebol, akurát na Stohu, ale raz sa vyberiem.

Pekné zimné zábery akurát si by som si kukol aj nejakú peknú chalúpku z osady Podrozsutec, keď ju spomínaš. Ale to už len taká čerešnička na torte. :-)

P.S. dobrá náhoda, že sme v sme rovnako „osmičkou“ nazvali dva články po sebe.

Janabilesova

Pekná a vcelku náročná trasa. Palec hore :-). Potešila ma správa, že sú pri zostupe z Rozsutca schodíky. Ktovie, čo vedie niektorých ľudí, nebrať si so sebou v zime stúpacie železá, či nesmeky a radšej sa potom otočiť, ako pokračovať so stúpacími železami ďalej.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma