Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Zo Závodu do Chtelnice cez Žalostinú a Bradlo I.

Diskusná téma K článku: Zo Závodu do Chtelnice cez Žalostinú a Bradlo I.

Prevediem vás západnou časťou západného Slovenska. Začneme v dedine Závod, odkiaľ vyrazíme po trase Záhoráckej magistrály. Prechádzať budeme borovicovými lesmi, ktoré sú charakteristické pre Borskú nížinu. Za Senicou to bude zvlnená krajina Chvojníckej pahorkatiny a Žalostínskej vrchoviny. Vo Vrbovciach sa naše putovanie preklopí do malebného kopaničiarskeho kraja Myjavskej pahorkatiny. V druhej časti sa cez monumentálne Bradlo presunieme do Malých Karpát. Navštívime krasovú oblasť v okolí Dobrej Vody (Dobrovodský kras) a celú trasu zakončíme v malokarpatskej obci Chtelnica.

Martin knor

Nadherna vandrovka. Len tie batohy, ktore ste museli vlacit...

Na druhej strane, ako studenti sme so spoluziakom snivali, ake by to bolo, keby sme otvorili mapu a na nej by sa zjavilo, kde sa nachadzame. A teraz je to realita. Mozno raz vyvinu batohy, ktore budu turistu nadnasat a nie tlacit ho k zemi. (Akurat neviem, ci sa toho dozijem.)

Tono

Presne ako pise Tomas, dnes uz nie je krcma v dedine samozrejmostou, ale ked je otvorena, urcite potesi. Hlavne v zime, ked treba cakat na spoj.

FunTTomas

náhodou posedenie v hostinci nie je v každom kraji - obci samozrejmosťou. Hlavne v malých dedinách mnohé podniky zanikli, lebo tam nemá kto vysedávať. Alebo ľudia nemajú za čo... Otvorená krčma isto poteší pútnika, nie je o čom.

Pavel Forgáč

Článok potešil. Pekne som si zaspomínal ako som v roku 2019 išiel podobnú trasu týmto krajom. Rád sa sem vraciam a každý rok si sem urobím minimálne jeden výlet. A tie fotky sú fakt lahôdka. Vďaka Tono :).

Tono

Inak ten tvoj clanok v e-Nku Na Zahori rastie... uplna pecka, milo prekvapil!

Tono

Ahoj Sona, dakujem za opravu v clanku. Tu samotu Bucakovci poznam aj ja. Mas pravdu, je to tam krasne. Tu rozhladnu som aspon okrajovo spomenul v tomto clanku hiking.dennikn.sk/…/pamatnik_…
Pozdravujem!

Sona

Parádny článok, Tono. Tá veľká borovica pri útulni pod Uchánkom je úchvatná. Tam sa mi veľmi páčilo, aj blízky laz Bučákovci.
hiking.dennikn.sk/…/okruh_na_…

Tú cestu z titulnej fotky si chodí veľa, až priveľa ľudí fotiť v čase, kedy tam kvitne ďatelina.

Dík za tip na Kamenec pri Dubníku, aj za lúky Židovské nad Brezovou.

Samozrejme, Žalostiná a Bradlo sú perfektné výhľadové body.

Keď už budete v tejto oblasti, oplatí sa popozerať si kraj okolo Prietrže a Bukovca aj s rozhľadňou Lipovec, nie že by z nej bol až taký úchvatný výhľad - no, jeden na Biele Karpaty je - ale úzke asfaltové cesty tu vedú na lúčnych chrbátoch nad krajinou.

Tono

Ahojte vsetci, dakujem za vase postrehy a aj pripomienku. Poprosim redakciu nech to opravi. Tento kraj sa naozaj oplati navstivit v ramci vacsieho vandra, viac ho precitis, spoznas a ma to inu atmosferu putovania ako jednodnovy vylet.
A este odkaz pre Bora: veru kamarat, vzdy ked som na takomto vandri myslim na teba, ze Borovi by sa urcite pacilo!
Prajem pekny den.

Tomas Vohlarik

parada Tono, pekne putovanie, fotky uzasne, mne by sa kvoli nim nechcelo vstavat :-) fotim , uz ked som na ceste. Zahorie mam tiez rad, ale na ziadnej poriadnej ture som tam este nebol

Samkoh

zaujímavý článok, ja až tak po krčmách nebažím, zato obľubujem aj rovinatejšiu turistiku, i keď íl mám ešte dosť.
Ešte jedna vcná pripomienka: za Závodom ste sa pri Božej muke zjavne skrútili na východ, nie na západ.

Matobee

Tono krásne expedičné putovanie od krčmi ku krčme. To ma pobavilo hehe. Ale poznám to trošku a rád mám takýto štýl. :-)

Fantastické fotky, napasované je to ideálne. Záber s Peckovou je skutočne peckový a rovnako titulka.

V týchto končinách som bol len raz v rámci "srdcových záležitostí", ale určite sa ešte vyskytnem aj za turistikou. Krásne a lákavé končiny, teším sa minimálne ako Heňo. :-)

Ade.e

Fajnovy vander, po ktorom tuzim jak po malocom. A tie fotky, najma prva a c. 27, best off.

Tento kraj, Zahorie a Myjavsku pahorkatinu takmer vobec nepoznam. Bol som len raz, takmer pred 10 rokm na hrade Branc, co nebola ziadna velka turistika.
A ano, bol som nedavno este v okoli Gajar za bunkrami.

No uz mam v tychto oblastiach naplanovane riadne viacdnove tulacky, tak sa neskutocne tesim.

Boro tomis

No teda Tónko, to bol vander jak noha. Čítam, že ste vôbec nič nezanedbali a opäť sa potvrdilo že : Niektoré úseky putovnia sú zaujímavejšie než iné. Šak vieš.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov