Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Končistá cez Tupú

Diskusná téma K článku: Končistá cez Tupú

Končistá je jedným z najvyšších a najzreteľnejších štítov Vysokých Tatier. Neprehliadnuteľná z celej podtatranskej oblasti, elegantná, špicatá, verne sprevádza svojho suseda, mohutný Gerlachovský štít. Tento dojem budí Končistá (i Gerlachovský štít) iba z juhu, zboku v oboch prípadoch ide o klasické tatranské hrebene, odpájajúce sa z hlavného hrebeňa v jeho prostrednej, najjužnejšej časti.

Cyro

...tak toto teda vyšlo! Ďakujem za parádny článok a top fotky! Veľmi inšpiratívne...

Matobee

Nádhera, fantastické zábery, jeden lepší ako druhý.
Skutočne neokukané pohľady najmä na Tatry a tiež okolité hory. Lákavé končiny Končistej. :-)
Mal som v týchto končinách nejaké, tajné zimné plány ale nevydalo. Teším sa keď príde ten deň.

Janabilesova

Parádny článok, aj fotky, veľmi pekne ďakujem za pripomenutie Končistej. My sme sa na ňu vyštverali po línii vedúcej vľavo od Batizovského plesa a najmenej nás bavil potom zostup po balvanoch do Lúčneho sedla. Perfektná viditeľnosť a aj tomu zodpovedajúce krásne fotky. Teším sa na ďalší článoček. Som rada, že záchranná akcia nemala žiadne obete.

Janabilesova

Ešte doplním,že na videu je okrem iného pekne vidieť aj sedlo vých. železnej brány z Kačacej doliny, ktorým sa dá prehupnúť do Zlomiskovej doliny a odtiaľ zísť cez Lúčne sedlo a Tupú dolu...

Daulagiri

Tak toto je čistá nádhera rozprávková! Kresba a všetky tie detaily čo sa dajú študovať na fotkách sú super. Jeseň je proste dokonalá.
Tiež som bol kedysi na Končistej v podstate totožnou trasou cez Tupú, ale v lete. Nákova bola vtedy ešte vcelku, ale neliezol som na ňu, čo ma s odstupom času trochu aj mrzí. Inak moje spomienky už takmer vybledli. Ktovie či sa sem ešte niekedy dostanem.

Martin knor

Ten kopec co je cez 150 km daleko som nevidel ani na fotke. Ked sme boli hore s oddielom, nakova bola cela, mali sme vsak podstatne horsie pocasie.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma