Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Trampoty na Chochuli

Diskusná téma K fotke: Trampoty na Chochuli

Na Veľkú Chochuľu som došiel viac než hodinu pred západom slnka. Nasledovali obvyklé veci ako zatepliť, doplniť tekutiny, rozbiť bivak. Chochuľa je rozložitý kopec, keď som sa po západe slnka vrátil na miesto kde som mal spať zažil som menší šok. Podložka, karimatka a spacák fuč. Poryv vetra ich sfúkol najskôr do hlbokého žľabu na západnej strane kopca, pretože pri všetkej tej radosti som výstroj nepriložil ruksakom. Skonštatoval som tri veci: 1. aký som starý taký sprostý 2. príliš tma na zostup a hľadanie 3. bivak na vrchole nie je možný. Ako z toho ven? Ďurková - prílíš ďaleko, Kečka - príliš naspäť. Stávka na Hiadeľské sedlo vyšla. Na povale som našiel erárnu karimatku, deku a pomerne hrubú vestu bez rukávov. Spolu so všetkým oblečením ktoré som mal, sa mi podarilo bez ujmy na zdraví prečkať časť pomerne chladnej noci. Okolo tretej v noci s čelovkou, z nohy na nohu návrat na Chochuľu. Východ slnka bol ale že fakt za odmenu. A keď sa poriadne rozvidnelo - našiel som aj spacák...
Táto diskusia je k fotke na turistickamapa.sk

Daulagiri

Ak má človek offline mapy v mobile tak to asi nebude problém s orientáciou k chate a možno ich ani netreba. Ja som k nej schádzal kedysi dávno v lete, najväčší problém bola kosovka. Ale neviem ako teraz v zime, či je smer zostupu bočným ramenom jasný.
Ale píšeš že ti to neprišlo na rozum, stáva sa :-)

Martinkrivda

no neviem preco najskor asi stres, ale tajch mi vobec neprisiel na rozum... mozno to bolo aj dobre, este som tam nikdy nebol a ked pises ze moze byt tazsia orientacia zbytocne by som sa motal a hladal

Daulagiri

Akože fakt extra zážitok, ktorý človeka preverí, to hej. Neviem čo by som robil.
A neuvažoval si o zostupe k chate Tajch, je bližšie ako Hiadeľské? Či si počítal s ťažšou orientáciou k chate než návrat hrebeňom do sedla?
Pred pár rokmi som tu aj ja strávil jednu veľmi mrazivú noc medzi Chochuľami, ale bez takýchto problémov. Mrzlo však dosť.

UNCLE LACO

Ak by všetko prebehlo ako obyčajne, nemal by si na čo spomínať. Takto nezabudnuteľný zážitok.

Matobee

Fúúú, drsný zážitok. Ale vyriešil si to najlepšie ako sa dalo, skúsenosti nepustia. Na druhý deň si mal veru o zábavu postarané. Ale zas vidieť toto, je skutočne za odmenu. :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky