Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Chata pod Soliskom

Diskusná téma K článku: Chata pod Soliskom

Najmladšia vysokohorská chata vo Vysokých Tatrách a zároveň jedna z najľahšie dostupných. Chata je v podstate prístupná pre každého návštevníka Tatier, lebo tesne k nej vedie sedačková lanovka zo športového areálu na Štrbskom Plese. Okrem dosahu lanovky je častým cieľom menej zdatných turistov pre najľahšie dostupnú dvojtisícovku Tatier – Predné Solisko (2117 m), pod ktorého vrcholom chata stojí.

Bacaardi

celkom dobry popis, ocenil by som nejake osobne skusenosti co sa tyka kvality obsluhy.

Funttomas

Bacaardi:
ďakujem. Pri mojej návšteve chaty som nemal problém s personálom. Rýchly a zvyknutý na davy no napriek tomu ochotný.

Palic

Lyzovať na Solisku je pre mna osobne ale des nie obľuba. Bol som tam cez jarné prázdniny, ale už sa tam asi neukážem. nenormálne davy ludí.Nekvalitný povrch zjazdovky už po 11:00. Svah tiež nie je bohvie čo. Nechápem, čo tam tých ľudí ťahá. Vraj sa plánuje nový vlek s novou zjazdovkou. No neviem, či to ešte bude niekedy areál mojich snov.

Hatapata

tak o obsluze nevim nic pivo polivku mi ta devcica zvladla prodat sice za cenu kterou sem dal na rysech kde to pivo tahnul tri hodiny na zadech nakej fraja ale co uz tj tak vse co je solisko schopne nabidnout co se sluzeb tyka uz prichod k lanovce a cena skoro pet set pro 4clenou rodinu za 7min v desti je jiste vesela zalezitost ale clovek by ocekaval nahore nejake zazemi pro ty co nemaj stesti a zmokli no nikde nic toz hura na kopec pred vrcholem opet chcanec toz navrat zkusime tu chajdu ta je ale narvana k prasknuti lidmi jechichz reci a chovani nekterym z nich moc nerozumim toz dem k lanovce ta ale pro dest nepremava tak hura k wc kde je jediny maly pristresek nic vic bo strejda co tam inkasoval 10sk za 20 vterin stesti radeji zamkl a zmizel aby se mu do toho vonaveho kralovstvi nenacpali naci zmokli cizaci:)po hodince a neco prestava prset a lanovka se dava do behu tak hura dolu okolo ni pobihaj dva joudove na dotaz me pritelkyne jestli by nebylo vhodne sedacky po desti otirat nakym hadrikem vyplestili ociska jak chameleoni s odpovedi ze nahoru jiz na nich jeli lidi ze to bylo pred vic jak hodinou jim asi nedoslo a tj tak vse co si ze soliska a tater vseobecne odnasim je az na vyjimky ze cena jejiz obsah neodpovida nabizene kvalite:(((jeste ze aspon ta panoramata byla hezka homolko

Bacaardi

tak pridavam update z chaty pod soliskom - zlavu na JAMES a CHS neposkytuju. a vraj ani nikdy neposkytovali.

ubytovany tam budem v lete, tak potom napisem blizsie dojmy:-)

FunTTomas

Bacaardi: dík za upozornenie. Zľavy pre horolezcov mali uvedené na ich webe, keď vznikol článok. Teraz už majú vynovenú stránku.
Info o zľavách som u nás vyhodil a zároveň aktualizoval ceny na €.

Pinciotti

Normálný personál, slušné izby, dobré východisko na isté túry :) Akurát to tam vyzerá ako na stavenisku, stavia sa tam nový Bivak Club, ráno tam strašne nadávali robotníci, lebo jeden z nich ukladal tehly na nesprávnu kopu...No ale keď tam človek len prespí, tak ten hurhaj cez deň mu može byť ukradnutý...

Veve

Ja teda musim s polutovanim napisat, ze cena a kvalita sluzieb su na mile od seba vzdialene a ze personal svoju robotu berie ako dovolenku a k tomu nepozna prava a zakony v odvetvi, v ktorom pracuje.
Moja nemila skusenost je takato:
Boli sme ubytovani na chate 2 noci, z toho prva noc bola OK, druha bola nocnou morou. Niekto z pracovnikov chaty alebo ich kamarat mal narodeniny a tak sa rozhodli ze si spravia party na chate. Asi 20 ludi sa z vesela opijalo uz od obeda, vykrikovali, vyspevovali a pustali hudbu tak nahlas, ze sme sa s kamaratmi nemohli ani rozpravat. Niekolkokrat sme ich poprosili aby to stisili a okolo polnoci, ked sme si isli lahnut, vyzadovali sme ako ubytovani hostia nocny pokoj. Nic take sa vsak nestalo. Naopak, ked sme mali toho dost okolo tretej v noci, moj priatel sa rozhodol ze tomu spravi koniec a povedal im ze co je vela to je vela, a ze by sme odcenili keby boli ticho, naco sa nanho tito opilci vrhli s flasou v ruke. Podotykam toto su kamarati personalu, v tomto okamziku personal spi alebo sa nestara co sa deje na chate, rano nam arogantne vyhodi na oci, ze toto nie je hotel a odmieta prevziat spisanu reklamaciu, na co nema pravo. \"Nanestastie\" pre ntohto pracovnika my si pozname svoje prava a neodchadzame, az kym na nekonpenzuju ujmu.
Moj priatel a dalsi kamarat su cudzinci, ani nemusim hovorit, ze som sa skoro az pod zem prepadla, ze museli zazit nieco taketo na Slovensku.
V zavere - ak sa tejto chate mozete vyhnut, urobte to tak z velkej dialky a siroky oblukom.

Peter61

Chodink na Predne Solisko : 50-60 cm snehu, slabo presliapnuty, palicky VELMI potrebne.

Axel

A povolenie na to mali? A kto im ho vydal?

Zdenči

To som pri rannej káve zahliadol v správach. Nejaký tajtrlík z TV Narkóza tam vynášal cement...snáď ten drevený vysoký kríž vydrží prvý silnejší tatranský vietor

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov