Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Poľovnícka chata Vyšehrad

Diskusná téma K článku: Poľovnícka chata Vyšehrad

Keď som naposledy kráčal pohorím Žiar smerom k Vyšehradu okolo chaty PZ Vyšehrad (Jasenovo-Budiš), uvedomil som si jeden paradox. Je to vynikajúce miesto pre krátky oddych, dokonca môže splniť úlohu núdzového bivaku. Poskytne všetky služby potrebné pre osamelého či v skupine putujúceho turistu. Krytú strechu, bohatý prameň, prístupnú toaletu a v tejto dobe aj pohľad k vzdialeným obzorom. Pritom o tomto mieste, priamo na čoraz populárnejšej Ceste hrdinov SNP, neinformuje na mapovom portáli Hiking.sk žiadna ikonka.

Pavel Forgáč

Išiel som okolo už viackrát ale keď som išiel SNP, tak tam boli zrovna miestny poľovníci a pozvali ma na klobásku a slaninu. Asi 2 hodiny ma vykrmovali a debatovali sme o kadečom. Ponúkali mi tam aj ostať na noc, no času bolo ešte dosť, tak som prešiel na Jalovské lazy, kde mi poradili jednu chatku, ktorá je otvorená pre turistov. Takže problém prespať pri tejto chate by nemal byť. Veľmi milí poľovníci.

Boro tomis

Poznám tú chatu, tiež som tam prespal, ale to ešte nebola taká "de luxe" . Ale terza je naozaj bardzo fajna.

MareK R.

Pocas prechodu snpcky som tu tiez spal asi 4 roky dozadu.
Vtedy som tam stretol nejaku velku skupinu ludi a uz som sa otočil, ze sa zložím inde, no zastavili ma a pohostili ma gulášom, nejakým pivkom a borovičkou. Skončilo to dlhým nočným rozhovorom o zivote.
S mojim hamakovanim pri chate nemali absolutne ziadny problem.

Bulat

Nocoval som tu dvakrát, pri druhom nocľahu prišli večer i poľovníci z Martina na diviaka - nemali so stanom na trávniku problém, ešte nás aj počastovali a pohostili... fajn večer to vtedy bol :-)

Ivob

"... Krytú strechu, bohatý prameň, prístupnú toaletu a v tejto dobe aj pohľad k vzdialeným obzorom. Pritom o tomto mieste, priamo na čoraz populárnejšej Ceste hrdinov SNP, neinformuje na mapovom portáli Hiking.sk žiadna ikonka"

No asi preto lebo je to polovnicka chata (=chata pre polovnikov a nie pre turistov). Narokovat si na pouzitie by som odporucal zvazit...

Ade.e

Super, dobre vediet. Na tomto mieste sa to priam pyta ostat na noc. Len aby s tym nemali problem polovnici. Urcite by som to vyuzil pri prechode mne neznameho Ziaru.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov