Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Okolo Banskej Štiavnice

Diskusná téma K článku: Okolo Banskej Štiavnice

Konečne som sa po dlhom čase dostal na túru s priateľkou Jankou. Predĺžený víkend sme sa rozhodli stráviť v Štiavnických Baniach a na jeden z dní sme zvolili túru Štiavnickými vrchmi. Keďže Janka dlhšie na turistike nebola, zvolili sme horsko-mestský okruh s obedom v Banskej Štiavnici. Na trase nás čaká príjemný horský hrebeň s lúkami, tajchy, štôlne a mestské pamiatky. Počasie nám príliš neprialo, ale to nás neodradilo a ráno sme sa vybrali na cestu.

Martin knor

Jeej, takych usekov, ktore by bolo treba na znamych trasach zamenit je vela. A najma na Rudnej magistrale.

Cast tohoto okruhu som siel vlani ci predvlani v zime. Akurat som si navstevu mesta nepredlzil na juh, ale na vychod.

Daulagiri

Pekný okruh ste dali, škoda že počasie bolo také typické novembrové tajomné...
Štiavnicko je super oblasť, ja mám šťastie že bývam za rohom, tak som tu často.
Na výhľady na mesto je dobrá aj modrá značka z Červenej studne na Hornú roveň.

Tomas Vohlarik

Vlado - aj pre mna bola tvoja trasa insipraciou, len sme si ju predlzili. v tej hmle boli naj zazitkom tie kone - doteraz sa na tom smejeme, ze ci vobec boli skutocne :-)

Sona - ano, nedavno sme boli na Sitne a hlavne z vyhliadok za chatou Andreja Kmeta je vidno ako Štiavnica a okolite dediny vyplnaju kalderu Sitna.. vsetko krasne zelene a za obzorom biele Nizke Tatry..

Vladimir.

Tomáš, skoro niečo totožné, len v opačnom smere v dámskej spoločnosti som prešiel a opísal aj ja. Kombinácia mesta a hôr je tu neskutočne zaujímavá. A tu hmlu ti skoro závidím. Dáva fotografiám zvláštny náboj. Už sa znovu teším, ak konštelácia hviezd umožní, na Štiavnické vrchy. Kombinácia prírody a histórie je tu fascinujúca.

Sona

Opravila som. Pekne ste sa pomotali, Banská Štiavnica je krásne zasadená v okolitej prírode a dá sa perfektne spojiť s nenáročnou turistikou. Tento rok som tu bola už dvakrát, zažila som metelicu so silným vetrom na Tanáde, ale aj krásnu túlačku cez päť tajchov v okolí mesta. Tú sa mi hádam podarí v dohľadnej dobe napísať. Vyhliadka z Paradajsu ma veľmi neoslovila, zarastá. Najkrajší výhľad na mesto bol približne odtiaľto, pridám foto do mapy. mapy.dennikn.sk/?x=18.88322…

Tomas Vohlarik

ahojte,

nazvy Glanzenberg aj Bakoniho rybnik som nasiel v mapach, tak som ho aj uviedol. Glanzenberg je uvedeny aj na tabuliach naucneho chodnika. Ale pozeram ze pri niektorych fotkach som uviedol popis Glatzenberg, tak poprosim o opravu

Gusto

Svaťo

určite je to Glanzenberg, s termínom Glatzenberg sa nestretneš nikde. Jeden Glatzenberg je v Rakúsku.

A správne je Bakomi, alebo keď už, tak Bakomiho jazero.

Svatopluk Štěpánek

Pekná prechádzka pekným utešeným krajom, naozaj dobre namiešané pamiatky a prírodné zaujímavosti. Parádne zahmlené fotky.
"Bakoniho jazero" či "jazero Bakomi" a "Glatzeberg" či "Glanzenberg" - ktoré varianty sú správne či viac zaužívané ?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov