Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Z Tisovca do Klenovca cez dve Poľany

Diskusná téma K článku: Z Tisovca do Klenovca cez dve Poľany

Medzi Tisovcom a Klenovcom sú krásne vyhliadkové miesta - Poľany. Trasa nie je veľmi náročná. Poskytne očiam nečakanú geografická pastvu a rozľahlosť priestoru. Laznícke usadlosti roztrúsené v brezových hájikoch. Hladučké, nekonečné pasienky. Identifikujete ikonické miesta na Muránskej planine, Stolických vrchoch, Veporských vrchoch. A dovidíte až za hranice našej republiky.

Martin knor

Pred par rokmi som siel z Tisovca do Hnuste po modrej a zltej a bola to kvoli enormnej tazbe katastrofa. Tato trasa vypada zaujimavejsie. Mozno si jej cast na jesen prejdem.

DoxaD

ade.e
K Tvojej otázke ohľadom zelenej z Klenovskej Poľany do sedla Babiná cez Čerešňový potok, mala by byť trasa dobre značená a priechodná, na modrej zo sedla Babiná do Tisovca je treba zvýšiť opatrnosť okolo ovčína pod Cabanovým, je to info spred 3 rokov cca, takže ak niekto išiel tadiaľ, nech napíše k tomu.

DoxaD

Svatopluk, super číslo, som registrovala rok správne, ale mne " prekleplo". Paráda. Nech ešte šťastné pešokm pribúdajú.

Svatopluk Štěpánek

Katarína, dolu píšem "od roku 1988", žiaľ bohu to nie preklep. Stredné Slovensko je vysoko návykové.
Tých km tu mám v nohách viac ako 7.000.
Veľa pekných výletov.

DoxaD

Svatopluk, kedy ako, teraz sme šli na jar, predtým šli v lete. Nie je to pravidlo, ako Tŕstie, Ostrá, Valikina trasa a pod klasiky.
Od roku 1998- to musíš mať tam pekných pár tisíc km zaznačených. Mal by si to hodiť do kalkulačky.
Ade.e, máš pravdu, nie je Tŕstie zatiaľ frekventované, ale tá od Tisovca je najviac, náš KST tam robí vždy februárový výstup a ešte si počas roka vyjdeme od Dielika alebo z Hnúšte. Mám to tam veľmi rada. A z Tisovca je to nádherné, aj ked to teraz rozryli stroje pri ťažbe, ale horný úsek je vďaka ochrane rozprávka.
Popýtam sa našich skalných turistov na Tvoje otázky ohľadom značenia a napíšem.

Ade.e

DoxaD
No prave tie useky modrej a zelenej, ktorymi ste nesli, su prave tie, ktore boli problematicke toho casu, ked som siel ja.
Zelenu cez R. Pilu neviem zhodnotit. Ale nemyslim si, ze Trstie je nejaky extra frekventovany kopec, ak prave nieje nejaky masovy vystup. Po otvoreni Slavicka, uz to tam je zrejme zivsie, no ked som tam bol ja, tak som tam bol sam.

Svatopluk Štěpánek

Katarína, kedy Váš KST organizuje výlet po tejto trase ?
Zápisník mám od roku 1988, nič bysom si nepamätal, keby som ho nemal.
Výstup z R. Píly nebude azda nič moc, šiel som z Tŕstia do R. Píly a okrem tábora neprisposobených občanov ma nijako nezaujal.
Je to krásny kraj.

DoxaD

Tomka: určite sa Ti Poľany budú páčiť aj z botanického hľadiska.

Tono: Tvoj článok z roku 2006 bol super a podobne ako Maťko som ho už predtým párkrát prelúskla.

Maťko: Zatiaľ sme tam nikdy s tými psami problém nemali.

Svatopluk: Aj Ty si píšeš podrobné záznamy, četba je to veru príjemná, aj po rokoch spomienky ožijú. U Teba zápisník musí byť už poriadny román./ môžeš knižne vydať:-)/

Daulagiri: Tomáš mal z Vašej túry krásnu foto " Nad Suchými dolmi" hiking.dennikn.sk/…/desat_naj…
To foto ma inšpirovalo, že už sa patrí to aj konečne prejsť, keďže náš KST túto trasu relatívne pravidelne organizuje.

Ade.e. Modrá z Klenovca do sedla Babiná je dobre značená, ideme tadiaľ smerom na Ostrú, ďalej do Tisovca som ňou nešla. Aj zelená vyzerala v pohode, kým sme z nej nezišli.
Inak Ty si teraz bol na Tŕstí a tiež by to bola zaujímavá trasa pokračovať z Kl. Poľany zelenou ďalej do Rimavskej Píly a odtiaľ na Tŕstie, aj keď tam značenie môže pokrivkávať, nie je to také frekventované, ako klasika z Tisovca.

Ade.e

Gemerske Polany malokto pozna a mne sa podarilo navstivit len tu Klenovsku, no tu Tisovsku, mam tiez dlho v plane.

Cez Suche doly som mal naplanovanu trasu davno pred vyznacenim, cize to mala byt a stale bude, v tomto kraji samot najlepsia verzia, tulacka mimo znaciek. Uz len najst vhodny cas.

I tak kto vie, ci modra od s.Babina k Tisovcu je nanovo vymalovana a prechod Ceresnovym potokom po zelenej priechodny.

Daulagiri

Väčšinu trasy sme šli tuším pred 12-timi rokmi s Trsťom (zo Suchých dolov cez Jaslište do Tisovca). Ale moje spomienky napriek peknému počasiu neviem prečo úplne vybledli, moc si už nepamätám.
Ale na obe Poľany aj na Suché doly sa chcem vrátiť, lebo je to krásny lúčny kraj. Vďaka za pripomenutie.
Inak som nevedel že aj pod Hradovou je sysľovisko, o dôvod viac na návštevu.

Svatopluk Štěpánek

Katarína, moc sa mi páči článok a fotky vrchov a samôt. Suché doly sú pekná planina, pohľady na Okrúhlu skalu tiež. Všimol som si, že značenie je nové. Keď som šiel z Klenovca do Tisovca ( ten deň som končil v Revúcej ) 13.3. 1992, bolo v poriadku, ale 18. 7. 2003 som blúdil často a "rád", bol to výlet oddychový, z Teplice do R. Píly po zelenej TZT. Posledný krát som tu šiel 20.8. 2007, bez značiek, cez samoty Jaslištie, z Tisovca do Tisovca; toto bol taký spoločenský výlet, na samotách boli ľudia, na Suchých doloch som porozprával s pastiermi. Tisovec a okolie dú moc pekné a je tam výborná partia turistov.

Matobee

Katarína zabudol som spomenúť, že ma potešila info o zabezpečených kaukazákoch na Klenovskom družstve. Už dávnejšie som som si všimol, že trasa vedie práve ním. Ale zatiaľ som tu modrou TZT nešiel aj keď som už pokukoval po nej. :-)

Tono tvoj vyzretý článok je skvelý. Už som naň pár krát narazil pri plánovaní túr v tejto oblasti. :-)

Tomka

Katka pekne.
Suché doly sú krásne a Poľany si zapisujem.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma