Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Štyri sopečné kopčeky pri Balatone

Jaro Flídr , 2

Prečo si myslíš, že Halás-tető znamená Rybársky vrch? Navyše na mapách je uvádzané Hálás, našiel si v teréne tvar Halás?

Martin knor

Jaro, vo verzii clanocku som nikde neuvadzal Rybarsky vrch. To tam dolpnila redakcia. Mozno editora poplietlo, ze som si nevsimol prvy dlzen a pisal som meno kopca nespravne. Co znamena Halas, netusim.

Martin knor

Martin,

Prvy den vybrali katastrofalne, druhy vyborne.

Mna to sedenie dostalo preto, ze som volakedy bicykloval pomerne vela. Najdlhsiu jednodnovku som mal zo Serede do Martina, ale chodieval som aj plno nabaleny so stanom a podobne. A nikdy som nemaval problemy so sedenim. Na viacdnove vylety na bicykli som chodil aj so synom, cize som na bicykli vlacil stan a veci pre mna a pre krpca. Dokonca som mal so sebou spagat a pri dlhsich stupaniach som za sebou tahal aj syna na bicykli. Zda sa vsak, ze vek clovek nezastavi...

Matobee

Martin Knor inak s tým zadkom je to taká klasika aj u mňa. Mám celkom nový bicykel a poriadne tvrdé sedadlo. Ale takmer vôbec nebicyklujem, kedže ma to moc neláka kvôli sedeniu. Lebo dosť veľa sedím v robote.

Už som si od biku odvykol. Naposledy som bol na "dlhšej" bikovačke pred 3 rokmi v Krkonošiach a na cca 30 km ma tak vyfúkalo a boleli napnuté ruky. Prostre som sa až smial ako ma to zničilo. Pritom pred 15 rokmi som bikoval dosť vela a 30 km je na bike nič.

Hehe s tou večerou si mal veselo. Aspoň dobre vybrali?

Martin knor

Mne sa pacili aj bicyklove vylety. Akurat ze na ten najdlhsi som nemal. Bicyklove vylety syn naplanoval tak, ze sme sli casto po lesnych cestach a miestami sme tatose tlacili.

Najvacsim sokom pre mna bolo planovanie "kam ist na veceru". Ja som zvyknuty proste vyrazit a po chvili skoncit v prvej-druhej restike, ktora sa mi zapaci. Lenze dnesna generacia je ina. Najprv deti studovali Internet a hodnotenia ... nechapal som.

Tono

Inak, vína z oblasti Badacsony su veľmi vyhlásené... a výborné! Treba ich jednoznačne ochutnať!!!

Bazin

tak to som netusil, ze tam maju sopky...parada!

Sona

Dik za tipy, v lete ideme na Balaton, mozno vyuzijeme.

Matobee

Martin Knor to už hej. Vyzerá to ozaj zaujímavo. Dobre si to vymyslel.
Skvelé tipy na dovolenku na Balatone pre tých čo sa neradi dlho vyvaľujú, hodiny kúpu, prípadne kvasia v bare. Ak sa tam raz náhodou vyskytnem, snáď mi tieto zaujímavé kopce padnú do oka a spomeniem na tvoj článok.

Skutočne tieto kopec trochu pripomínajú České stredohorie. Konkrétne Gulács (inak skvelý názov) mi zas pripomína javorníckej Klapy.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma