Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Javorová dolina a Malý Ľadový štít

Diskusná téma K článku: Javorová dolina a Malý Ľadový štít

Jedenásty a záverečný diel série Tatranské doliny nás po druhýkrát zavedie na severnú stranu Vysokých Tatier, kde sa nachádza dlhá a bohato rozvetvená Javorová dolina. Jej hlavná os je orientovaná na juh, zo západnej strany ju lemuje hrebeň Javorinskej Širokej a z východnej strany Belianske Tatry. Na južnom konci sa Javorová dolina stáča na východ, núti ju k tomu hlavný hrebeň Vysokých Tatier.

Martin knor

Tiez som bol na Ladovych stitoch zatial iba od juhu. Javorovu dolinu som presiel ako student, no vlani som nou chcel vyst do Sedielka. Nevydalo. Otocil som sa kdesi nad tou Javorovou zahradou. Nevedel som, ze sa to tam takto vola. Je to nadherne miesto a clovek don vhupne po prejdeni kalamitiska. Je to neskutocny kontrast.

Daulagiri

Opäť luxus článoček ako je zvykom.
Javorová dolina mi v zbierke chýba, ale teda vyzerá ozaj nádherne keď vyjde počko.
Na Malom Ľadovom som bol pred pár rokmi, ale od Térinky. Akurát počasie nám vyšlo len tak spolovice. Na vrchole sa sem tam prelievala hmla, tak sme si výhľady nemohli v kľude vychutnávať. Neviem či sa mi tam ešte niekedy podarí vrátiť, ale minimálne Javorovú si prejsť určite chcem.
Vďaka za sprostredkovanie.

Matobee

Peťo tradične skvelá prehliadka luxusných záberov z tejto krásnej tatranskej doliny. Nádhera.
Tento rok sa do nej chcem vydať. Uvidíme či v lete, či na jeseň alebo či vôbec. :-)

Vladeno

Ďakujem, Goat poznám roky rokúce. A ja by to rád s fundovaným sprievodom,=odborným výkladom. A tak.

Vladeno

Javorová.......
Peter, veĺmi pekne ďakujem. Oživil si mi spomienky spred pár rokov, tiež som šliapal toto. Nuž, Javorová samotná a jej odnože... Sú vskutku pre mňa mocno milé. I tie Belianky nad Meďodolmi. Ach jaj... Tento kút Tatier naozaj môžem. A tá Javorinská Široká stále láka a vábi, ale... Ktovie či je vôbec nejaká možnosť legálneho výstupu s pracovníkom TANAPu.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov