Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Z Podhradia do Hrádku

Diskusná téma K článku: Z Podhradia do Hrádku

Na prelome rokov sa pravidelne zúčastňujem starokamarátskych posedení pri sude dobrého vínka. Tie sa so železnou pravidelnosťou konajú v obci Podhradie, pod múrmi mohutného Topoľčianskeho hradu. Cestu domov však neabsolvujem ako iní účastníci, ale urobím si prechod krížom cez hrebeň Považského Inovca. Jednoducho, idem pešo z Podhradia do Hrádku. V tomto článku vám predstavím dva varianty tohto prechodu.

Matobee

Gusto presne som si tento údaj s nadmorskou výškou na Jamke všimol aj ja začiatkom apríla. Po zostupe z Panskej Javoriny sa mi jakživ nezdalo, že by som klesal 300 výškových metrov.
Výška je zjavná už z mapy okolo 765 m. Ale neriešil som to vtedy, len sa pousmial nad chybičkou značkárov. :-)

Gustoh

Tak na tu odbocku z tej zvaznice som aj ja minul ale dalej som sa potom napojil na spravnu cestu.
Inak ten udaje na smerovniku JAMKA su trochu uletene.Nadmorsku vysku uvadza 643 m ale ja som nameral 761 m a cas odtial na Pansku Javorinu ze 55 minut je tiez uplny nezmysel.Pohodovym temtom tak do 30 minut.
To neviem ako toto vsetko namerali... :-)

Palo TT

Mne osobne sa ako turisticky najatraktivnejsia javi alternativa 3 :) sedlo pod Skalinami - Bezovec (razcestie) - Tematin - Luka

Ked nebude o rok vela snehu odporucam aj pekne neznacene pokracovania: z Tematinu cez Ihelnik do Luky|Hradku alebo na tom druhom bocnom hrebeni pokracovanie zo zltej po hrebeni cez samotu Kopunovua az do Hradku (k cintorinu)
Najdes na mojej stranke ako MTB trasy 14 a 43

Čonty

pekný článok, na Tematíne som bol toto leto a máš pravdu chcelo by to robiť niečo sním

Tono

Veru Pafi, uz x rokov marne hladam v Podhradi este jednu stredoveku stavbu - maly drevozemny hradok, ktory uvadza A. Habovstiak vo svojej praci o malych hradkoch na Slovensku. Zial, presne ho nelokalizuje, tak stale len hladam... :o(

Pafi

Pekný príspevok a ešte krajšie fotky. Ináč pozrel som aj Tvoje linky- Tematín je v žalostnom stave, priam v agónii. No Topoľčany na tom nie sú omnoho lepšie. Prajem veľa štastia pri lokalizácii stredovekých hrádkov!:)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum