Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Kde si značka ?

Diskusná téma K fotke: Kde si značka ?

Po dosiahnutí vrcholovej plošiny som definitívne stratil značku a v tomto okamihu som už asi 5 minút blúdil. Nahliadanie po okolitých stromoch k ničomu neviedlo pretože na takéto smreky sa značka aj tak nedá umiestniť. Blúdenie mi "spríjemňovalo" aj občasné vhupnutie po pás do snehu.

Daulagiri

Kukikuk8:
Tu bolo toho snehu požehnane a sem tam aj slniečko vykuklo.

Jonathan.sk:
Veru bolo to umenie, ja som sa bál že ak aj prejdem popri volajakej tak si ju v týchto podmienkach možno nevšimnem no nakoniec sa to nestalo a našiel som staršiu lyžiarsku stopu a aj značku. V tej chvíli som bol jedným z najšťastnejších ľudí na Slovensku :-)

Jonathan.sk

..niečo podobné som tam zažil aj ja.Síce som neblúdil, ale najsť v snehu značky bolo hotové umenie...

Kukikuk8

Parada! Ja ked vidim sneh, tak sa neviem udrzat. Este keby svietilo kus slniecka, tak som hotova... :-)

Daulagiri

Myslel som si že možno zareaguješ Tomáš :-)
Veru snežnice alebo lyže by sa mi zišli, ale nemám ani jedno z nich. Nečakal som že tam bude toľko snehu, skrátene povedané - podcenil som to. Ale väčšinou som sa prepadával len cca 10 cm a len občas viac.
Najväčší problém bolo to blúdenie. Pri mojej letnej návšteve som z tej vrcholovej lúčky išiel ešte kúsok, ale značku som stratil v hustom lese a vrátil som sa radšej späť. Povedal som si že možno z druhej strany je zelená schodnejšia - výsledok: NIE JE.
Pochodil som snáď celú plošinu a zistil som že tých lúk tam je poriadne veľa :-)
Pretoto blúdenie mi ani mráz a neustále snehové prehánky veľmi nevadili. V tomto okamihu som ešte netušil že to blúdenie bude trvať 1,5 HOD ! Z miestnym prostredím som sa dôkladne zoznámil.

Ad kompas: mal som ho a priznám sa že v tento deň som ho prvýkrát seriózne využil.

Inak trošku som tuši že asi budem mať orientačné problémy, ale že až takéto veľké to som nevedel.
Ale keďže sa to šťastne skončilo môžem povedať že to bol obrovský zážitok a Flochovú som si ešte viac zamiloval. (som proste beznádejný prípad :o) Už sa teším na tohoročnú jesennú návštevu týchto čarovných miest. Len musím už prehovoriť aj nejakého kamaráta alebo niekoho odtiaľto z HIKINGU :-)

Funttomas

Ísť v zime na rozľahlú Flochovú, si koleduje o zablúdenie. Pri zimnom prechode cez Flochovú som zvolil bežky a kompas bola povinná výbava. Predchádzajúcich niekoľko návštev padlo vhod pri orientácii v teréne, lebo 90 % značiek bolo pod snehom a zasnežená smreková monokultúra orientáciu tiež sťažila.

Daulagiri

Súradnice sú len približné, pretože netuším presne kde som v tomto okamihu bol.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok