Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Ako som naháňal rakúske divé svine

Diskusná téma K článku: Ako som naháňal rakúske divé svine

Vždy pri nákupných cestách do Viedne som pozeral po vŕškoch v okolí Hainburgu s myšlienkou, aké krásne výhlady odtiaľ musia byť. Prečo sa všetci musíme hnať do obchododov, keď sú tu takéto možnosti na krásne odreagovanie? V hlave som už mal plán, že sa tam hore musím nejakým spôsobom dostať. Nemyslel som, že by to mohol byť nejaký problém, veď naši západní susedia v tomto musia byť úplne super – hlavne v značkovaní. A keď sa mi dostala do ruky knižka, v ktorej boli rady, ako sa dostať hore na Hundsheimer Berg. Aj na turistickej mape Malých Karpát boli zaznačené turistické cesty do týchto kopcov. Tak som povedal Janke – tak hor sa, musíme sa tam predsa vybrať.

Doronenko

Vlado, je tam este jedna zaujimavost - pri dedine Hundsheim je kopec jaskyn, najvacsie je Guntherhohle. Pozri niekedy ;)

Winco

Kedze sme sa s autorom vcera prave pod vrcholom Hundsheimerbergu stretli, dodam, ze v celom okoli Hainburgu a aj v meste samotnom pribudli nove krasne kovove orientacne tabule, tak ako sa patri aj s casmi pochodu, ktore su - zle. Teda nie vsetky, ale moje rada je casovym udajom na nich zasadne neverit vobec a smerovkam len tak trochu. Stare drevenne tabule bez casovych udajov su v poriadku, ale je ich len zopar.

Inac v lesoch medzi Hainburgom a Hundsheimom sa aj s manzelkou pohybujeme velmi, velmi casto a stretli sme tam uz kvanta roznej zveri (specialne srncej zveri je tam pomaly viac ako obyvatelov Hundsheimu), dokonca sme v sobotu nasli miesto kde sa to len hemzilo velikanskymi Jastericami zelenymi. Ale diviaka sme este nevideli, nepoculi. Normalne som si myslel, ze tam proste nie su - esteze sme sa vcera stretli a Vlado s Jankou nas vyviedli s omylu. :)

Dana & Martin

Boro 2

ja prave odporucam absolvovat turisticky okruh prirodnou rezervaciou Hundsheimer Berg. Z Blavy je vyborne ist byciklom z hranicneho prechodu na Berg a Edelstal, dalej pokracovat cez dedinu do Hundsheimu, tam nechat bicykel a slapat hore. Moznych okruhov je niekolko, najpouzivanejsi ma podla tamojsich tabul 1,5 hodiny, daju sa navstivit 3 opustene kamenolomy v kopcoch, svahy podobne ako u nas na Sandbergu, niekolko skalnych stien a vyhladov.
Naspat do Blavy sa byciklom da dobre ist cez Bad-Deutsch Altenberg, odporucam navstivit cestou prave kostol, ktory je aj tuto vidno na snimkoch (kostol na planine 30 m nad Dunajom), su nan smerovniky.

Danah (rnbw)

Vladko, veľmi dobre sa číta, čo píšeš... zaujímavé slovné spojenia, rôzne prirovnania, neodškriepiteľný zmysel pre humor... už teraz sa teším na tvoje ďalšie článočky, (aj fotočky:), ale aj na to, že raz sama do tých kopcov vybehnem...

Ywa

Pekný článok, ešte krajšie fotky!

Jana T.

...pekný výlet...krásne foto-dokumenty !!!

J1tka

Pekne napisany clanocek o miestach, ktore takmer vidim z okna.

Na tych prasiatkach som sa celkom pobavila (i ked byt na vasom mieste, asi by som tiez dobre "padila" dolu:)). Nastastie sme pri nasom pokuse o dobytie tohto kopca podobnych "turistov" nestretli.

Co sa turistickeho znacenia tyka, o jeho kvalite sme sa presvedcili tiez, no mali sme v rukach po nemecky pisany "navod" kade hore. Samozrejme, bolo hadam to tou najdlhsou trasou, ktoru sa da z Hainburgu dostat na Hundsheimer Berg (teda, ak neratam moznu zachadzku na Koenigswarte:)). No teraz uz mame turisticku mapu od Freytag&Berndt, tak uvidime, ako sa Rakusania "pochlapili".

V kazdom pripade pekne miesto:)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum