Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Vitajte cyklisti! hľadá hodnotiteľov

Diskusná téma K článku: Vitajte cyklisti! hľadá hodnotiteľov

Už aj na Slovensko sa dostala certifikačná schéma Vitajte cyklisti!, ktorá sa snaží zvýšiť počet turistických zariadení a služieb, ktoré sú prispôsobené potrebám cyklistov. Jej cieľom je podoporiť cyklistickú dopravu a cykloturizmus na Slovensku. Nadácia Ekopolis, ktorá na Slovensku túto aktivitu zastrešuje, momentálne hľadá hodnotiteľov týchto zariadení.

Karol Mizla

Nedávno som naďabil na prvé zariadenie s nápisom „Cyklista vítaný“ na Podsuchej pri Ružomberku (penzión Bodega). Vie niekto o ďalších takýchto zariadeniach a ako pokračuje tento projekt?

Lubo

Clanky by sa mali tykat tur v prirode a je nam uplne jedno, ci na to clovek pouzije nohy, bike, ci lyze. Dolezity je turisticky charakter.

MatusM

Miso, no neviem ci nebrani.. Mna Sona usmernuje, ze biking - ano, ale len s spojeni s hikingom.

Misob

Karol, nič ti nebráni prispievať na portál článkami s biking/skiing témou... akurát je to asi ťažšie, ako napísať zopár poznámok mimochodom :(...

Jano Rohac
Inak, aj ked uz je po prvej uzavierke prijimania ziadosti, este stale hladame hodnotitelov pre Oravu, Liptov a Vysoke Tatry. Takze by ak to niekto chcel skusit, skocte na vitajtecyklisti.sk$ret

-)

Karol

Reakcia na túto tému dľa predpokladov veľmi chabá. Skrátka hiking je hiking… Myslím však, že kombinácia hiking//biking/skiing by tomuto (unikátnemu) portálu len prospela. A propos: hiking aj v hlbokom snehu, alebo potom je dovolený aj skiing?! To len taká moja poznámka mimochodom. Poznámka č.2 (slovami klasika): na tento svoj príspevok neočakávam žiadne reakcie.

MatusM

Sona uz vie:) ze tiez patrim k tym vdacnym za otvaranie biking tem na tomto webe. Aspon tam, kde sa prelinaju s turistikou.

Iniciativa Ekopolu je pre mna, ako cyklistu velmi zaujimava a chvalyhodna. Aj som tuho uvazoval nad tym, ze sa osobne zapojim - no asi by som to casovo nestihal v takom rozsahu, ako si to nadacia predstavuje.. Napokon ma odradili podmienky, naozaj im v sucasnosti vyhovie len malo zariadeni a sam pochybujem aj o ich ochote certifikovat sa (= splnit viacero podmietok, pricom cyklisti nepatria prave k najlukrativnejsej klientele, + ten rocny poplatok.. neviem-neviem) . Dufam, ze nadacia najde dost zanietenych spolupracovnikov a "Vitajte cyklisti!" ziska postupne cveng a ohlas, drzim palce.

Sona

Tunajsie temy su takmer vylucne hike prave preto, ze sme hiking :-), turisticky web. Ale je pravda, ze vela nasich citatelov bikuje, takze sme sa rozhodli obcas zaradit aj nieco cyklo, ale turisticko - cyklistickeho charakteru, kedy bike sluzi ako priblizovadlo. Ako napr. v tomto clanku: hiking.sk/…/vylet_dunajskymi_…

Karol

Príjemné prekvapenie, že na hiking sa objavil aj biking. Pretože tunajšie témy sú takmer výlučne hike - neviem prečo… Som zvedavý, ako sa táto perspektívna a zaujímavá téma ujme. I keď pravdu povediac, na Slovensku zadaným kritériám v súčasnosti vyhovie asi pomerne málo zariadení. Ale výzva a námet sú to ušľachtilé. A tak do toho - bikeri (aj hikeri)! Vyťažme zo Slovenska to, čo je cenné a môže sa ťažiť neobmedzene - jeho prírodné krásy, a nie urán…

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum