Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Chata Varta pod Klenovským Veprom

FunTTomas
  1. októbra som bol na chvíľu pozrieť útulňu. Podkrovie je stále prístupné. Nejaký dobrák vysekal do vstupných dverí dieru. Staré matrace sú stále na ležovisku. Okno sa nedá privrieť, tak sa iba prikladá tehla na zatvorenie. Tehlová piecka je v dosť povážlivom stave, tak netuším, či sa dá v nej zakúriť, ale hádam hej, podľa drevených odrobiniek, ktoré by sa zišlo pozametať, keby bolo čím. Takisto predsienku v podkroví by sa hodilo pozametať, ale v daždi sa tam spať nedá, lebo niektoré drevené šindle už prehnili resp. chýbajú.
Adushka

Hm hm, tak stav blch aj stav utulne skontrolujeme asi tento vikend. potom napiseme..

MatusM

Dakujeme spravcom utulne za prijemny noclah v cistej izbietke. Takychto miest je malo, o to viac si ich vazime. Vdaka!

Svatopluk stepanek

matusM - je zvaznica ktorou sa da obist klen. vepor este vzdy zatarasena povalanymi stromami ???

MatusM

Fiha, to neviem, isli sme klasicky po cervenej znacke. Odbocku som si vsimol, jej zaciatok bol priechodny, ale dalej netusim.

FunTTomas

svatopluk stepanek: na konci októbra bol začiatok zvážnice povyše Chaty Varta statočne zablatený a vyjadzený, tak je pravdepodobné, že tam behali ťažbári. A pôvodná červená značka medzi sedlom Machniarka cez Rozsypok po Klenovské blatá vedie dnes cez zvážnicu a čerstvo vyťažené lesy na klenovskej strane hrebeňa. Z rúbanísk sú parádne výhľady na juh porovnateľné s vyhliadkou pod Klenovským Veprom.

Palo.M

chystame sa medzi sviatkami prespat na utulni.viem mi niekto napisat ci je to tam v zime bez problemov obyvatelne, ci tam nenafukava sneh a ci sa tam da zakurit?dik

Muska

Neviem či sa tam dá zakúriť lebo čo viem pec ktosi ukradol a neviem či to niekto obnovil, ale sneh tam určite nenafúka.
FunTTomas tá cesta je síce rozblatená ale priechodná. Prešla to jedna partia na koňoch zo Sihly na Zbojská.

Adushka

Kurenie je naozaj problem, pec je z vrchnej casti ukradnuta. Podarilo sa nam ale prespat v spodnej casti, ktora bola nejakou nahodou otvorena, tam ale tiez boli kovove vrchy piecok povytrhane, takze my sme kurit ani neskusali, aby sme sa nevyudili. Teple spacaky to asi istia. Dole je to inak velmi zachovane, poriadok a cisto, nechali sme nejake sviecky a zapalky aspon..

Muska

Čo to som sa dozvedel o možnej príčine zlého stavu útulne na Varte. Ono to už nieje chata KST Rimavská Sobota, ale do správy si ju získali Lesy SR. Vyzerá to tak, že obidve strany nemali medzi sebou ideálne vzťahy a odniesla si to útulňa. :(

Sali23

je to skoda,lebo podla mna chata & utulna by sa dala este opravit.Hlavne ta strecha by potrebovala pomôct.ale naco ked vedla im stoji ina chata ktora sa da prenajat..

FunTTomas

Otras. Radšej nechajú schátrať pôvodnú karpatskú drevenicu a murovanú opachu vedľa budú zveľaďovať. Lesy mohli investovať do opravy drevenice a rozšíriť tak ubytovaciu kapacitu ich zariadenia Varta, keď už nemajú radi konkurenciu.

Palo.M

no je to skoda.ale aj tak by som sa tam rad pozrel osobne takze ked sa niekto budete chystat na dvojdnovku na ten smer tak dajte vediet na moj mail.

Bean

Sice som zalozil vlastne vlakno, ale rychlo zapadlo prachom, tak to hodim rovno sem. Jednu piecku by som mozno vedel poskytnut. Chcelo by to len pomocnika a nejaky ten vikend volny. Otazka je len, ci by tu aj dalsia piecka nedopadla podobne, kedze veci sa tu maju vselijak.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum