Komentár
Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …
+ 6 ďalších príspevkovMatobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …
+ 6 ďalších príspevkovMatobee k článku: Jarný ťah z juhu na sever: Šahy – Hontianske Nemce Maťo veru vyrazil som v sivejšom marci na juh za už trošku veselšou krajinou. Zažil som pred 2 rokmi Krupinskú planinu okolo Bzovíka v zelenom a sviežom máji v …
+ 27 ďalších príspevkovK článku: Jarný výstup na Žľab a útulňu Zemlianku z Drietomy
nová témaPeter61 k článku: Turistov na Poľane napadol medveď dvakrát za sebou. Najhoršie bolo čakať na vrtuľník, báli sa, že sa vráti Horalka58: to je ako zo šlabikára medvede.sk/?action=prevencia
+ 37 ďalších príspevkovJanabilesova k článku: Potulky za krásami terchovských osád s deťmi Pridávam zábery z interiéru zvoničky U Marunov. Kľúče nám ponúkla pani, ktorá býva v dreveničke hneď pri zvoničke, ani sme nevedeli, že sa dá ísť dovnútra. Pote …
+ 10 ďalších príspevkovK článku: Za jarnými kvetmi na Devínsku Kobylu s deťmi
nová témaMuska k článku: Atraktívna Hradová a malebné okolie Tisovca Uff, tak tam ešte rýchlo vybehnem. Mne sa to doterajšie "lezenie" hrebienka celkom páči/lo. :)
+ 13 ďalších príspevkovLaco neregistrovaný k článku: Ako stráviť dva týždne v Albánsku, Kosove a Čiernej Hore s deťmi (1) Pekný článok. Mne karta albanskeho vodafonu fungovala len v dosahu siete v Čiernej hore nie. Žeby nejaký roaming? A z Gjirokaster mi chýba fotka s R. Ficom 🤩. J …
nová témaMatobee k článku: Jesenno-zimný Slavkovský štít Jedným slovom nádhera. :-) Tiež som tam bol takto v jeseni, ale výhľady do diaľav boli obmedzenejšie a sniežiku bolo len kúsok na vrchole.
nová témaPeter61 k článku: Chcete zabiť medveďa? Ade.e , aj majster tesár sa utne.
+ 609 ďalších príspevkovVladeno k článku: Začína jarná uzávera vo Vysokých a Západných Tatrách. Čo je v tomto období povolené? Peter, asi tak. Že do .... Prepytujem. Voľakedy starý kolega vravel: "J..e Vám, priďte k nám...!"
+ 3 ďalšie príspevkyDaulagiri k článku: Za zakvitnutými čerešňami v Brdárke Svatopluk, teraz som si všimol tvoj dotaz. Z Rakovca som šiel po žltej na Babinú, kde som prespal v stane a druhý deň som pokračoval po žltej cez Vlachovo do Br …
+ 9 ďalších príspevkovK článku: Prístrešok v sedle Korcháň
nová témaMatobee k článku: Juhovýchodnou časťou Levočských vrchov v marci :-) :-) :-)
+ 3 ďalšie príspevkyK článku: Prístrešok Verehovka nad Benkovcami
nová témaMatobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …
nová témaPeter61: vrtulnik na horach action direct : vrtuľník viezol štátneho tajomníka Filipa Kuffu ponad Národný park Malá Fatra v piatok 5. 4. 2024 dennikn.sk/…/?cst=2e6421b7b2c…
+ 60 ďalších príspevkovLubo k článku: Zimná Krížna so záchrannou akciou Tato trasa je moja oblubena zimna klasika. Bol som to viac krat, na peso aj na skialpoch. Palec hore.
+ 4 ďalšie príspevkyMatobee k článku: Starý plášť cez Jeleniu horu a Čiernu skalu Bazin páčia sa mi tie pestré zábery zo zimných mesiacov. Zvyčajne nemusím ľudí na fotkách prírody, ale tvoja titulka je výnimka. Parádna. :-) Pred vyše týždňom …
+ 1 ďalší príspevok
Diskusná téma K článku: Varíme v ešuse II.
Diskusná téma K článku: Varíme v ešuse II.
Dnes budeme variť už trochu vyššiu kuchársku školu. Napriek tomu som presvedčený, že to dokáže i priemerne schopný chlap a výsledok bude nezabudnuteľný. Potrebujeme k tomu trochu viac surovín, ale nič, čo by sa pokazilo, alebo nedalo odniesť. A verte mi, že vaši spolupútnici si budú spomínať na vaše dielo s rovnakým pohnutím, ako na čarovný západ slnka, alebo bohovskú sprievodkyňu vo vlaku, či nádherne vychladené pivko v tej najsprávnejšej chvíli. Skrátka, láska ide cez žalúdok a na horách to platí dvojnásobne.
To dedinky:
ak ti neva hmotnost konzervy 410g, mrkni sa po fazulke v paradajkovej al. chilli omacke v Bille pod zn. Clever. Stoji par centov a staci nechat zvarit. Minutova zalezitost. Pridaj do toho klobasu a za par min. mas obed hotovy. Dobru chut!
ahoj chcel aby som sa opytat na predvarene strukoviny, navstivila som liedl, tesco, terno, billu a nic please ka viete poradte mi kde to zozeniem
aha,jasné,udělám to tak, díky za tip, až se vrátím,dám vědět jaké to bylo,ale určitě dobré
No takto... Ako som uz bol byval spominal, kuskus nabera chut toho, s cim to zmiesas. Ale idealne je pridavat ho uz do niecoho, co ma nejaku chut. Ten popis pripravy s vodou bol trochu blby, lebo ked ho nechas napit vodou, tak uz vela chuti neziska. Preto je ovela lepsi ten bujon, olej zo sardiniek alebo nieco podobne.
Inak kuskus sa snad ani neda pokazit. Proste ho nasypes do horucej tekutiny pockas kym nabobtna (par minut, fakt nemam odmerane kolko) a jes. Vodu uz dalej nevaris, takze rozvarenie nehrozi.
rujir: Ty jsi mě předešel,zrovna jsem chtěl napsat,že cvičně dělám kuskus,chci si ho příští týden vzít s sebou na hory,ale co nemám ověřeno,neberu.. a teď mi to tady bobtná jako šílené,škoda ,že jsi z ruky,dal bych Ti ochutnat,jestli je to kuskus jak má být a to do toho mám potom něco přidat?????i zeleninu můžu ?
@boro: No, ja nie som bohvieaky kuchar, takze mne kuskus vyhovuje. Nechas zovriet vodu, nasypes to tam, pockas kym to nabobtna a je to. S cim to zmiesas, tak to chuti. Uplne primitivna priprava je dat tam bujon, alebo sardinky. Je to lahke, (vraj) vyzivne, netreba to varit - proste dokonale do hor.
Boro nic mi nehovor, dobre to poznam ;-) Nastastie vsetky baby, ktore sa kedy pritrafili do party na chatu alebo do hor, sa nam podarilo ako tak naucit, ze divocina nie je posedenie s ministrom kultury a tu sa boky zasadne vyvalit nenechavaju. Netvaria sa nejak stastne, ale chapu to. ...inak ten nick vznikol sice inak, ale mas pravdu, pasuje :)
Bean, aj ty si ma pobavil. Veď aj ten tvoj pseudonym, to hovorí za všetko. Ale poviem ti, že to je jeden z dôvodov prečo radšej chodím na hory s kámošom ako z babuľou. Vieš ako je to,stále predstierať že si v pohode a pritom vyzerať ako priveľmi nafúknutá vzducholoď ???
...som sa pobavil pri poslednom prispevku :) Mne by asi 99% znamych najradsej pribalilo espumisan do povinneho jedalnicka a to som este ani nezaradil donho strukoviny na turach. Tam vedia, ze pri mne sa utoku lesnych seliem a hmyzu nemusia obavat, tak aj ovca je cela, aj vlk syty ;-)
Ďuri, ja som to naozaj ešte nikdy nevaril, ale jedol som to v Tunisku. Ale vidím, že máš skúsenosti, tak napíš sem ako na to.
Bacaardi, nenosím nič zvláštne, naozaj na rezanie používam buď vrchnák ešusu, alebo vrchnák takej tej hliníkovej krabice v ktorej nosím potraviny.Inak len lyžicu a nožík. Zatiaľ mi to vždy stačilo.
G-plus-no naozaj má tá fazuľa velmi velkú "výhrevnosť" , ale ak použiješ hrach lúpaný, tak je to O.K. Inak teraz existuje v lekárni espumisan, ktorý dokáže odstrániť tzv.vedlajšie účinky. No a ak ho nepoužiješ, tak môžeš po horách vodiť slepých.
Boro, dik za tip, strukoviny by ma veru varit na ture nenapadli.. normalne som dostala na taku polievocku chut, ked som videla slaninku, cibulku, mnam mnam :) u mna boli hitom na poslednych turach sackove pudingy a ryzove kase, aj ked je pravda, ze skor na ranajky, alebo taky rychly obed. Najlepsie jedla su ale aj tak take tie psicko-macickovske, ked sa fakt nahadzu posledne zvysky jedla a caka sa, co z toho vypadne :)
Pekny clanocek, pekny. Len tak ako v prvom, aj tu mi chyba kral jednoducheho varenia - kuskus. To ho nikto nepouziva?
:-) dobry clanok... mohol by si napisat aj clanok o nejakych vychytavkach, ci zlepsovakoch,ako napr. na com krajas, roztlacas cesnak (nosis drevenu dosku? na vrchnaku od esusu?) atd. urcite sa najdu take veci aby z toho mohol byt cely clanok o vybave trampskej kuchyne:-)
pri kombinacii fazula, hrach a sosovica, tipujem tak min o 10 st. :-)
Ahoj.
Zabudol si este dopisat o kolko sa ti zvysuje tepelny komfort v spacaku :-)