Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Varíme v ešuse II.

Diskusná téma K článku: Varíme v ešuse II.

Dnes budeme variť už trochu vyššiu kuchársku školu. Napriek tomu som presvedčený, že to dokáže i priemerne schopný chlap a výsledok bude nezabudnuteľný. Potrebujeme k tomu trochu viac surovín, ale nič, čo by sa pokazilo, alebo nedalo odniesť. A verte mi, že vaši spolupútnici si budú spomínať na vaše dielo s rovnakým pohnutím, ako na čarovný západ slnka, alebo bohovskú sprievodkyňu vo vlaku, či nádherne vychladené pivko v tej najsprávnejšej chvíli. Skrátka, láska ide cez žalúdok a na horách to platí dvojnásobne.

Vavrish

To dedinky:
ak ti neva hmotnost konzervy 410g, mrkni sa po fazulke v paradajkovej al. chilli omacke v Bille pod zn. Clever. Stoji par centov a staci nechat zvarit. Minutova zalezitost. Pridaj do toho klobasu a za par min. mas obed hotovy. Dobru chut!

Dedinky

ahoj chcel aby som sa opytat na predvarene strukoviny, navstivila som liedl, tesco, terno, billu a nic please ka viete poradte mi kde to zozeniem

Pepa

aha,jasné,udělám to tak, díky za tip, až se vrátím,dám vědět jaké to bylo,ale určitě dobré

Rujir

No takto... Ako som uz bol byval spominal, kuskus nabera chut toho, s cim to zmiesas. Ale idealne je pridavat ho uz do niecoho, co ma nejaku chut. Ten popis pripravy s vodou bol trochu blby, lebo ked ho nechas napit vodou, tak uz vela chuti neziska. Preto je ovela lepsi ten bujon, olej zo sardiniek alebo nieco podobne.
Inak kuskus sa snad ani neda pokazit. Proste ho nasypes do horucej tekutiny pockas kym nabobtna (par minut, fakt nemam odmerane kolko) a jes. Vodu uz dalej nevaris, takze rozvarenie nehrozi.

Pepa

rujir: Ty jsi mě předešel,zrovna jsem chtěl napsat,že cvičně dělám kuskus,chci si ho příští týden vzít s sebou na hory,ale co nemám ověřeno,neberu.. a teď mi to tady bobtná jako šílené,škoda ,že jsi z ruky,dal bych Ti ochutnat,jestli je to kuskus jak má být a to do toho mám potom něco přidat?????i zeleninu můžu ?

Rujir

@boro: No, ja nie som bohvieaky kuchar, takze mne kuskus vyhovuje. Nechas zovriet vodu, nasypes to tam, pockas kym to nabobtna a je to. S cim to zmiesas, tak to chuti. Uplne primitivna priprava je dat tam bujon, alebo sardinky. Je to lahke, (vraj) vyzivne, netreba to varit - proste dokonale do hor.

Bean

Boro nic mi nehovor, dobre to poznam ;-) Nastastie vsetky baby, ktore sa kedy pritrafili do party na chatu alebo do hor, sa nam podarilo ako tak naucit, ze divocina nie je posedenie s ministrom kultury a tu sa boky zasadne vyvalit nenechavaju. Netvaria sa nejak stastne, ale chapu to. ...inak ten nick vznikol sice inak, ale mas pravdu, pasuje :)

Boro

Bean, aj ty si ma pobavil. Veď aj ten tvoj pseudonym, to hovorí za všetko. Ale poviem ti, že to je jeden z dôvodov prečo radšej chodím na hory s kámošom ako z babuľou. Vieš ako je to,stále predstierať že si v pohode a pritom vyzerať ako priveľmi nafúknutá vzducholoď ???

Bean

...som sa pobavil pri poslednom prispevku :) Mne by asi 99% znamych najradsej pribalilo espumisan do povinneho jedalnicka a to som este ani nezaradil donho strukoviny na turach. Tam vedia, ze pri mne sa utoku lesnych seliem a hmyzu nemusia obavat, tak aj ovca je cela, aj vlk syty ;-)

Boro

Ďuri, ja som to naozaj ešte nikdy nevaril, ale jedol som to v Tunisku. Ale vidím, že máš skúsenosti, tak napíš sem ako na to.
Bacaardi, nenosím nič zvláštne, naozaj na rezanie používam buď vrchnák ešusu, alebo vrchnák takej tej hliníkovej krabice v ktorej nosím potraviny.Inak len lyžicu a nožík. Zatiaľ mi to vždy stačilo.
G-plus-no naozaj má tá fazuľa velmi velkú "výhrevnosť" , ale ak použiješ hrach lúpaný, tak je to O.K. Inak teraz existuje v lekárni espumisan, ktorý dokáže odstrániť tzv.vedlajšie účinky. No a ak ho nepoužiješ, tak môžeš po horách vodiť slepých.

Adushka

Boro, dik za tip, strukoviny by ma veru varit na ture nenapadli.. normalne som dostala na taku polievocku chut, ked som videla slaninku, cibulku, mnam mnam :) u mna boli hitom na poslednych turach sackove pudingy a ryzove kase, aj ked je pravda, ze skor na ranajky, alebo taky rychly obed. Najlepsie jedla su ale aj tak take tie psicko-macickovske, ked sa fakt nahadzu posledne zvysky jedla a caka sa, co z toho vypadne :)

Rujir

Pekny clanocek, pekny. Len tak ako v prvom, aj tu mi chyba kral jednoducheho varenia - kuskus. To ho nikto nepouziva?

Bacaardi

:-) dobry clanok... mohol by si napisat aj clanok o nejakych vychytavkach, ci zlepsovakoch,ako napr. na com krajas, roztlacas cesnak (nosis drevenu dosku? na vrchnaku od esusu?) atd. urcite sa najdu take veci aby z toho mohol byt cely clanok o vybave trampskej kuchyne:-)

Mifo78

pri kombinacii fazula, hrach a sosovica, tipujem tak min o 10 st. :-)

G_plus

Ahoj.
Zabudol si este dopisat o kolko sa ti zvysuje tepelny komfort v spacaku :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma