Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Medvedí cesnačik

Diskusná téma K fotke: Medvedí cesnačik

Hneď po období snežienok opäť nastal na Devínskej Kobyle čas medvedieho cesnaku. Poponáhľajte sa na aromatickú prechádzku - jeho tmavozelené, mimoriadne voňavé listy sa zbierajú tesne predtým ako zakvitne bielymi kvetmi. Má množstvo liečivých účinkov - reguluje činnosť žalúdka, podporuje trávenie, hojí rany, kŕče a vredy, ničí črevné parazity. Mňam

Sona

Dnes som mala potesenie trhat ho pod Ciernou skalou. K dalsim ucinkom prirataj farbenie ruk do zelena ;-)

MatusM

..trošku:) Za trest ho teraz baštím v pomazánke (o polnoci mi chutí najlepšie).

J1tka

Tiez sme povodne planovali navstivit tieto miesta, no nakoniec sme to na Kobyle z neznameho dovodu prehodnotili :)

Mne vonaju cesnaky uplne genialne hlavne spolu s tymi bielymi a fialovymi aromatickymi kvietkami, ktore tiez vystriedali snezienky... :)

Sona

Tie biele a fialove kvietky su skvele, neviete niekto, ako sa volaju? Take do vysky, zlozene z viacerych malych kvietkov. Vonia to uplne omamne.

Vladimir Popluhar

Minulý rok som išiel cez také rozkvitnuté cesnačisko smerom na Záruby - niečo neskutočné - išli sme asi kilometer v takom pásme. Krása. Možno zajtra pridám fotku ak si spomeniem.

Blahola

Niečo podobné mám vyfotené z Borišova, ale toto je mega kolónia. Tu vôňu cesnaku mám v pamäti a presiakla celučký les. Škoda,že sa tam nesmie zberať! Keď si spomenul liečivosť - je vraj silnejší, ako záhradný. Už aby jar zavítala aj do Fatier, sneholiela je fajn, ale takáto zelená to je...

MatusM

Toto, čo vidíš na fotke, je len nepatrný zlomok celej kolónie - ona sa ovíja okolo polovice kopce v páse hrubom cca 50 vyskovych metrov. Proste jedno cesnakove more!

Jana T.

Chynoriansky háj je Cesnakom medvedím zarastený celý, celučičký...
...a keď zakvitne, je tam bielo, ako cez zimu... :)

Blahola

Som čítal niekde na nete. Šlo o varovanie aby si niekto nepomýlil cesnak medvedí a konvalinku, tá je jedovatá. Trošku som sa pousmial vône sú dúfam nezameniteľne odlišné.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky