Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Nová Sedlica - Balnica

Diskusná téma K článku: Nová Sedlica - Balnica

Od roku 1996 do roku 2000 som brázdil každé sviatkové voľno Slovensko s partiou o 20 rokov mladších woodcrafterov. V auguste 1999 sme sa vybrali na môj najkrajší trek života. Túlali sme sa 7 dní Poloninami a ďalšie 4 dni spoznávali nádheru drevených kostolíkov v dedinách, kde by naša partia hravo pri voľbách prehlasovala miestnych. Partia sa ukončením vysokoškolských, či stredoškolských rokov rozpŕchla po svete a mne zostali pekné spomienky a pár fotografií.

František Haniska

Národný park Poloniny končí podľa mňa až za Rydošovou, takže fakt, že ste spali pri Balnici v lese je asi porušenie poriadku v NP.Ja som tento rok 2013, prešiel peší z Novej Sedlice až na Duklu za 6 dní, spolu 130 km, a nedovolil som si spať v lese ,len tak. Prvú noc som spal v útulni na Čierťaži, druhu noc v Ruskom sedle, no a ďalšie tri noci to už som bol mimo NP.Poriadok by mali dodržiavať aj borci. V prípade, že sa mýlim, prosím o prepáčenie.

Alexander

trochu k tomu nazvosloviu : riaba je po rusinsky jaraba, a na mape je Rabia asi preto, lebo po polsky riaba = rabia. Inak aj Poliaci maju na starsich smerovnikoch Kremenec nazvany Kremenaros, co podla mna maju zase zo starsich madarskych map (z obdobia Madarskej republiky rad, ked aj uzemie Stuzice patrilo im).

Dunaj1

Ja som zas pocul aj názov Jarabá skala, dokonca som ho videl aj v akejsi mape.

Poldo

Na Poloniny tiež rád spomínam, je to asi to najkrajšie, čo u nás možno prejsť a vidieť.
V "hoteli" Balnica sa dá dobre prespať, ten pán v maskáčoch vás ubytuje za ktorúkoľvek menu, ktorú máte vo vrecku.

Trzovka

tento článok sa mi páči, preto lebo viem o čom hovorí pán Miro. Poloniny sme navštívili v júli 2007 a sú naozaj veľmi nádherné. Ak ste neboli tak neváhajte a navštívte najvýchodnejší bod Slovenska:-)

Borx

Vazeny pan Miroslav Svítek, snad by som len vytkol jednu vec ze po slovensky, sa skala vola Riaba, cize spravne je na Riabej skale robíme dlhšiu obednú pauzu a nie na Rabiej skale robíme dlhšiu obednú pauzu.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma