Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Tri kríže

Diskusná téma K fotke: Tri kríže

...na strmom kopci nad Pernekom. Sú sučasťou kalvárie z roku 1803 (neviem si predstaviť, ako sa na ňu šplhajú staršie dámy:)), hoci samotné kríže boli postavené len nedávno. Zdola vyzerajú tajomnejšie. Tajomnosť zachraňuje aspoň jaskyňka pod nimi plná náboženských artefaktov

J1tka

neveril by si, ale verila by som:)

no, ved ak su tam od 1998/1999 (aspon ja som tak pochopila tie cisla na krizoch), tak to bude tych "minimalne 5 rokov" (a maximalne 10:)) Moze byt?

Vladimir Popluhar

Jitka - čudovala by si sa čo všetko ludia dokážu pre vieru. Tie kríže tam výdavam už minimálne 5 rokov.

J1tka

ahojte,dakujem za potesive reakcie, som rada, ze sa fotecka paci:) je to naozaj pekne miesto, tak trosku iny svet v porovnani s okolim:)

sona: tak sa mi zda, ze na krizoch bolo napisane 98 a 99, vysvatene to ale bolo - geocacheri necitat - 21.8.2005

vladimir: to musi byt fakt poriadne silna viera, kedze kopec fakt stoji za to:)

Sona

Ako decka sme chodili do Perneku k babke. Mala skvely dom pod kopcom, kde sa do "humna" islo po dlhych zeleznych schodikoch a la Slovensky raj. Pri zahrade bol sad, ktory koncil lesom, a odtial to sem nebolo daleko, co sa pamatam...Hoci mne sa zda, ze tam bol len jeden velky kriz, ale to je uz strasne davno, co som tam naposledy bola. Nevies, Jitka, kedy boli postavene tieto?

Vladimir Popluhar

Nejako sa tam hore niekedy musím dostať. Vieš že som tiež nad tým rozmýšlal ako sa tam tie babky dostanú - ale asi viera prekoná rôzne prekážky.

Blahola

Fotografia v gotickom štýle - podľa lomeného oblúka. 1*

Pepa

mě se ten záběr líbí hrozně,chvilku jsem měl pocit, že u těch křížů fakt stojím

Jana T.

...pekne vyšpekulovaný záber ! ...páči sa mi...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky