Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Pod Šípom

Diskusná téma K fotke: Pod Šípom

Malebná horská samota nad sútokom Oravy a Váhu vo výške 750 m. Osada Podšíp je miestom, kde sa zastavil čas a nedorazil pokrok. Nenájdete tu elektrinu ani vodovod. Idylu jedine narúša pokrytie pre mobilné telefóny. Úchvatnú scenériu vrchárskej osady so Zadným Šípom pomohli zachrániť ochranári okolo Mikuláša Hubu podobne ako vodné mlyny na Oblazoch.

MatusM

Toto miesto ma uzasny "genius loci", verim, ze zostane zasadne neporusene este dllllho dlho.

Tono

Ahojte, prepacte, ale trochu si prihrejem aj "vlastnu polievocku" (nemajte mi to za zle). Jeden doplnujuci pohlad z osady Podsip najdete tu:
hiking.sk/…/sluzby-galeria-na…
Osada Podsip spolu s vrcholom Sip a sirsim okolim je fakt uzasne krasne miesto, ktore musi navstivit kazdy zanieteny turista. Krasne vyhlady, brala, divoky kraj... jednoducho krasa! Dakujem Tomasovi za pripomenutie tohto miesta, ktore je osviezenim dnesneho rana v praci!

Blahola

Tomáš, minulý rok sa tam preháňali na endurách, týmto dementom na motorkách ťažko odolá väčšina lokalít. Na motorkách sa dostali aj do mojho raja na Zemi - na Borišov. Ešte sa čudovali chatárovi prečo tovar a zásoby vyvláča na chrbte a nie na štvorkolke!

Funttomas

Ďakujem za hodnotenia, ale hlavne hodnotíte krásu prírody pod Šípom. Za miestnu nenarušenosť môžeme ďakovať náročnému terénu, že do Podšípu nevedie cesta zjazdná pre autá. Aj na džípe je zložité dostať sa hore. Inak by to tam už dávno zhumpľovali filmárske tímy a Zázrivčania s Terchovčanmi by nezarobili toľko na budovaní filmových kulís…

Misob

Malebne... uz som sa zlakol, ze tam uz kvitnu stromy a u nas nic... potom som zbadal datum :)

Blahola

O dva týždne som tam ako na koni! Pekná scenéria.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky