Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Marchegg - sútok Moravy s Dunajom

Diskusná téma K článku: Marchegg - sútok Moravy s Dunajom

Devín a Devínska Kobyla sú miesta, kam chodím už dlho. V mojom turistickom živote majú nezabudnuteľné miesto vďaka založeniu turistických klubov Biateca i Bjateka. No iste sa aj vám sa stáva, že roky chodíte rovnakú trasu a nikdy vám nenapadne ju zmeniť. Do novembra 1989 som sa z Devínskej Kobyly díval na Moravské pole ako na miesto, ktoré síce existuje, no vlastne je nedosiahnuteľné.

Vecernica

ta karata" NO Card" sa velmi oplati ,vola sa niederosteriech kart. stoji 45 eur, LEN!!!!a plati rok od aprila do aprila.. a mas polovicne pripadne niekde Ziadne vstupne!!! na hrady alebo lanovky ci kupaliska, po celom "Nidlaci"-{dolne rakusko},
Mna skor dnes zdesilo ,vstupne na blbu vezu Kamzik 3.32 eur....

Adushka

Tento tyzden cez sviatocny den sme si prave dali bicyklovy vylet z Marcheggu cez Schlosshof az na sutok Moravy a Dunaja. Cestou sme sa trochu klukatili, kedze nasim cielom boli aj geoskryse, oblast to je ale velmi pekna. Navrat sme spravili cez Hainburg, takze pekny okruh sme si dali :)

Vecernica

Kupili sme si dom v Marcheggu, nemozem sa prestat tesit, ako denne prechadzam tou krasou.. okolo Moravy a Dunaja...az kym nepridem k panelakom Devinskej N.V. ked mi zamrza usmev.

Martin.cibula

Mirko vďaka, pekný článok. Tie pocity z pohľadu "dlhé roky len tam" poznám nakoľko som domorodec z D.N.V., aj keď som v nejakom 1986-1987 v Schlosshoffe bol v rámci chorvátskych slávností ako tanečník. Myslím, že vtedy ešte paneláky pod Kobylou neboli. Asi by som mal po dlhej dobe znovu zájsť do Devínskej a mrknúť všetky tie pekné miesta na Kobyle (Biele skaly, Srdce, výhľad z Kobyly...)

Peter Straka

Ja len doplním link na Schlosshof schlosshof.at/ , je tam aj slovenská sekcia. V alpskej krajine sa oblasť Moravského poľa (Marchfeld)ale aj Dunajských nív (Donauauen)teší väčšej obľube ako naše nížiny.

MatusM

Miro, dakujem za tip na vylet, toto je snad jedine cyklisticky dostupne miesto, kam som sa z BA este nevybral. Netusil som, ze je tam tolko zaujimavosti (asi preto, ze je v tej oblasti len malo geocaches:). Uz sa tesim, kedy tam zavitam. Ta karta za 45Eur ma asi platnost jeden rok, vsak? To sa oplati snad len dochodcom, co maju furu casu na cesty...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum