Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Civilizácia? II.

Sona

Strážcovia majú v kompetencii: kontakty so samosprávou - školenia,k čo sa týka rôznych predpisov, posudzovanie vhodnosti výrubov stromov, kontrola sektora (každý strážca má jeden alebo viac), značiek, tabulí, konanie o výrube drevín, vypracovanie posudkov - stavby, výkon strážnej služby v teréne, botanický a zoo monitoring. Zvážanie smetí napríklad v NAPANTe rieši stráž na miestach ako Ďurková alebo Hiadeľské sedlo. Dobrovoľní strážcovia majú také isté kompetencie. Lesná stráž by to mala v postate riešiť takisto, ale medzi strážcami nemá veľmi dobré meno.

Funttomas

Veru prístrešok je vyššie v Repištskej doline na pozícií N 49.13464° E 18.95495°. V januári som sa v tomto prístrešku akurát prezúval do lyžiarok hiking.sk/…/lavinovy_kurz_pre… a bol tam menší neporiadok ako na fotke. Zato bol rozptýlený všade vôkol. Teraz ho niekto sústredil medzi stromy.

Muska

Veď práve strážcovia... Je to citlivá téma. Máme tu Stráž prírody (NP, CHKO), Lesnú stáž a more dobrovoľných strážcov.. Mohol by nám to tu (čo sa týka povinností a kompetentnosti)nejaký strážca objasniť..
Ja som mal debatu na podobnú tému so strážcami NP Muránska planina a nieje to bohviečo. Na jednej strane sú povinnosti a na druhej strane sú zákony a nariadenia ktoré im paradoxne zvezujú ruky... Týmto nechcem strážcov jednostranne obhajovať, mám trošku tažké srdce na niektorých dobrovoľných, ktorí svoje poslanie využívajú sôr na voľný pohyb po NP či CHKO kde bežný turista nemôže.. Alebo aj Lesná stráž (ŠL) čo sa zvykne schuti vyvvŕšiť na bikerovi v lese, no nevadí im bordel po drevorubačoch a lesných pracovníkoch...
Myslím že téma stážcovia by mohla byť aj samostatnou v tomto fóre (ak už nieje nepozeral som), a naozaj by nás mohol uviesť do problematiky nejaký strážca.

MatusM

Čím sa dajú bordelári prevychovať, pokutami? Je vôbec niečo také v legislatíve? Skoro všade sú tabuľky ZÁKAZ ZÁKAZ, ale keď neexistuje reálny postih porušenia zákazu, tak je tabuľka len pre srandu. Kde je stráž prírody? Aké majú strážcovia povinnosti a kompetencie? Asi nejaké celkom iné.. nechcem sa nikoho dotknúť.

J1tka

Smetne kose su sice pekna vec, no aj tych zopar, ktore niekto dal na Devinsku kobylu, od pociatku ich existencie este nikto nevyniesol... len sa ten bordel okolo nich utesene kopi. Takze neviem, ci je uplne najsamlepsi napad pchat ich do lesa... teda, ak sa o ne potom nechce nikto starat.

Mlieko

Blahola ja ty a ludia, co si tu piseme asi na turach smetne kose nepotrebujeme, ale su aj taki, za ktorych by mal rozmyslat niekto iny (trebars sprava NP) a tie kose tam pre ich potrebu osadit.
Faktom ostava, ze smeti budu vecny, vecny, vecny problem...

Tondop

Majú to tažké, 5 kg vynesú aj do 2000 m, ale 50 dkg už im je na bolesť, ale asi v prázdnej hlave !!

Blahola

Smetný kôš? Stačilo by úplne, keby si každý tú plechovku "neuveriteľne" ťažkú a plastové fľaše ľudia pekne pokrčili a vložili tam odkiaľ ich vytiahli.

Adushka

Veru veru.. len som chcela, ze poloha moc nesedi, malo by to byt o cosi vyssie, kusok pod miestom, kde zvaznica druhykrat krizuje turisticky chodnik..

Blahola

Tondo, prepáč, ale toto sa nedá hodnotiť. Keby tak človek vedel komu to má do obývačky vysypať! Kto pôjdete najbližšie na Maguru berte so sebou aj fúrik!

Tondop

Čo sa dá skúsme doniesť domov. No takéto monštrá odfotiť a poslať najbližšiemu starostovi. Musia si chrániť čistotu svojho rajónu.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky