Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Údolím Vydrice

Diskusná téma K článku: Údolím Vydrice

Ako rodený Bratislavčan som prvé turistické kroky robil v spoločnosti rodičov počas nedeľných piknikov na Partizánskej lúke, pri oslavách MDD v budove bývalých kúpeľov na Železnej studienke, či pri člnkovaní na priľahlom rybníku. Chvála Bohu, aj moje deti ešte zažili tento zasväcovací rituál turistiky. V dospelosti som sa oboznámil s trampskou históriou lesov v okolí Vydrice. Už dlho som sa chystal prejsť si čo najpodrobnejšie Mlynskú dolinu popri toku Vydrice od jej ústia do Dunaja až k jej prameňu, keďže tlak dnešnej doby hrozí zánikom týchto čarokrásnych miest mojej mladosti.

Kilino

Netuctový nápad na výlet. 3 roky som nosil tento článok a ceduľu pri prameni v hlave. V nedeľu sa mi to konečne podarilo. Už som si dlhšiu dobu myslel, že Malé Karpaty sú len vyasfaltované hrebene a desiatky holorubov. Horné úseky doliny, keď sa Vydrica odpojí u Slivu od cesty, trampské zruby, meandre a húštiny sú čarovné. Vydrica nesklame. Od výpustu do Dunaja až k prameňu.Zážitok prevýšil očakávania.

Lele:)

ja som si skoro rovnaku trasu dala asi pred 3 mesiacmi. a kedze som nie origin z BA, bola som zvedava co ma bude cakat. A veeelmi milo som bola prekvapena a ocarena tym co som mohla vidiet.. takze moj nazor ze tu okolo nie je kam chodit...samozrejme neplati. Nie su to sice Tatry a pod...ale tu nejde o to kolko ma co prevysenie,..ale o dojem a pocit z miesta. a tu som som sa citila skvele. Tak uz kujem plany na dalsie vylety v okoli ;)

KarolM

Miro, Tvoje články sú zaujímavé a inšpiratívne, vždy si ich rád prečítam...

Bacaardi

miro, nefrlfli, vacsina z nas ten clanok zerie:-) na ostatnych kasli.

Miroslav Svítek

Práve som sa vrátil po týždni z Bukovských vrchov a čítam a čítam.Síce sme šlapali denne 30 km, no bez 20 kg ruksaku a teda podľa poniektorých žiadna túra. Tak isto žiadne výšky, takže zase o ničom.No a to že som Ivan, som fakt nevedel KarolM,ešte že sa vyjadruješ v múdrej reči.Ale vďaka za všetky odozvy. Čo Ťa nezabije, to Ťa posilní.

Marian

Pekné miesta tu v okolí BA.Keďže som turista aj cykloturista tak striedam oboje a 15 minút mestom a hneď iný svet. Dúfam že výstavba nezasiahne toto vyhľadávané územie relaxujúcimi "mešťanmi" :-) Počas slnečného víkendu to rozvoniava od ohnísk od Partizánskej lúky až po Biely Kríž. Nie sú tu veľké nadmorské výšky, ale zato chodníkov a zákutií na celé roky chodenia.

KarolM

Typický Ivanov článok, faktograficky výborný. To ostatné bez podstatnejšej zmeny. Ale: success is one percent of inspiration and ninety-nine percent of perspiration.... A tak Ivan, nevzdávaj sa!

Triops

Sumiace dubove haje plne zelenej travicky, bukove lesiky, slnkom zaliate stavnate luky, ciste meandrujuce potoky, zrucaniny hradov poprerastane stromami...preco by to sem nepatrilo?:-)
Mimochodom, cast udolia Vydrice je uzemie europskeho vyznamu, okrem ineho tam zije rak riavovy,pokial viem je to jedno z jeho troch znamych stanovist na Slovensku. Lovit ho dufam nikto nepojde:-) aj tak sa na lov nehodi, je to nas najmensi rak.

Eric

Pre mna je tento clanok jeden z najlepsich n hikingu. Je mi jedno ako bol na tom stylisticky, clanok som si precital, lebo ma to zaujimalo. Toto zakutie Slovenska je velmi podcenovane a aj som tomu rad, lebo vsetci sa hrnu do Fatier a Tatier a Male Karpaty su prinajmensom tak krasne, avsak ludoprazdne, co mne velmi vyhovuje. Okrem toho som v clanku nasiel kus mojej ranej mladosti, az mi srdce poskocilo. DAKUJEM.

Jana T.

...články nečítam hneď, všetky a pravidelne, ale podľa potreby, záujmu a času sa k nim vraciam...
...tento, o toku Vydrice som si prečítala hneď čerstvý, celý...sú to miesta, o ktorých som doteraz nemala potuchy...Bratislava je tiež dosť ďaleko...a tak som si tento kúsok Slovenska prešla s rodeným Bratislavčanom, na stránke HIKING. VĎAKA !

Raymond

Ale Lubo, ved toto nevybocuje s priatelskej diskusie.

Lubo

Raymond, rad by som ti pripomenul pravidla diskusii na hiking. Najma cast o priatelskosti diskusie.
P.S. tuto debatu odporucam pokracovat vo fore "o webe hiking.sk", tu je to uz offtopic

Raymond

Ja som to napisal ako lep moznu ukazku prikladov co by sa dalo robit,nie ako nejaku smernicu tohto webu, tak si to nepochopil zrejme.Ostatnym by sa mali zaoberat kompetentny a ty namiesto toho ,aby si ma chytal za slovicka sa pozeraj na veci komplexne nabuduce.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma